Σάκκαρη: "Ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ, δεν έχω λόγο να παραπονεθώ" (audio)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tennisnews team Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 - 11:26

Η Μαρία Σάκκαρη παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη από τη Μελβούρνη, μιλώντας για την πρώτη της εβδομάδα σε καθεστώς αυστηρού lockdown στο δωμάτιο της, τη θετικότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση, τα καθημερινά τεστ που κάνει και το μοναδικό πράγμα που της έχει λείψει μέχρι τώρα.

Η συνέντευξη δόθηκε γύρω στις 9 το πρωί, για το ραδιόφωνο 3AW της Μελβούρνης και την εκπομπή του Neil Mitchell "Morning". Η Μαρία, η οποία είχε ξυπνήσει λίγο πριν, είπε πως κοιμήθηκε 9 ώρες και μετά από λίγο θα ξεκινούσε την ημέρα της με προπόνηση στο ποδήλατο, ενώ το μεσημέρι κάνει γυμναστική με τον προπονητή της, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, μέσω βιντεοκλήσης. Αργότερα περνάει τον περισσότερο χρόνο της χαλαρώνοντας.

"Προσπαθώ να μένω απασχολημένη στο δωμάτιο, τα πράγματα έτσι έχουν και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι στην Αυστραλία γιατί είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη. Δεν μπορώ να παραπονεθώ. Κάνω τις προπονήσεις μου κάθε μέρα, μας έχουν στείλει καλό εξοπλισμό, πηγαίνει μια χαρά μέχρι τώρα.

Μετά την προπόνηση κάνω απλά πράγματα, όπως να διαβάσω ένα βιβλίο, να δω μια σειρά, να μιλήσω με την οικογένεια μου στην Ελλάδα, με τους φίλους μου στην Ελλάδα, αλλά και με τους φίλους μου που είναι εδώ στη Μελβούρνη. Μπορώ να πω ότι δεν βαριέμαι στο δωμάτιο. Πρέπει να διατηρήσεις τη θετικότητα σου, αυτό είναι το κλειδί. Όπως είπα, έτσι έχουν τα πράγματα, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό τώρα, οπότε είμαι μια χαρά και οι φίλοι μου που είναι σε αυστηρό lockdown τα πηγαίνουν και εκείνοι καλά, οι περισσότεροι απ' όσους είναι σε αυστηρό lockdown δεν παραπονιούνται.

Ξέραμε πως αυτή θα ήταν η κατάσταση πριν έρθουμε εδώ και ότι δεν είναι ζήτημα της Tennis Australia, αλλά της κυβέρνησης. Το καταλαβαίνω απόλυτα και είμαι ευγνώμων που μας επιτρέψατε να έρθουμε στη χώρα σας, σε μια περίοδο που κανείς άλλος δεν επιτρέπεται να μπει στη χώρα."

Η Σάκκαρη είπε ακόμα ότι η ίδια δεν κάνει προπόνηση τένις με τον τοίχο, ή άλλους αυτοσχέδιους τρόπους που έχουμε δει στα social media από διάφορους παίκτες, όπως και ο από πάνω της: "Ακούω τον από πάνω μου, μπορώ να πω ότι προπονείται σκληρά. Τον ακούω να τρέχει, να σηκώνει βάρη, προπονείται σκληρά. Δεν γνωρίζω ποιος είναι, ίσως καλέσω στο δωμάτιο του για να μάθω ποιος είναι."

Όσο για το τι της λείπει, η Μαρία είπε: "Το μόνο πράγμα που μου λείπει είναι ο καθαρός αέρας, αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι, γιατί θα έχω αρκετό καθαρό αέρα όταν βγω από εδώ. Απολαμβάνω τον χρόνο μου εδώ, θα δω τους φίλους μου και την ομάδα μου όταν βγω. Το φαγητό είναι εξαιρετικό, το ξενοδοχείο είναι πολύ καλό, είναι όλα καλά, δεν έχω να παραπονεθώ για κάτι."

Σήμερα ανακοινώθηκε και ένα νέο θετικό κρούσμα στο bubble της Μελβούρνης, που σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει πρόκειται για παίκτρια από την πτήση στην οποία βρισκόταν και η Μαρία, από το Άμπου Ντάμπι.

"Κάνουμε τεστ κάθε μέρα. Φυσικά και είμαι αγχωμένη, δεν θέλω να κολλήσω τον ιό και να πρέπει να μείνω για άλλες δυο εβδομάδες. Αλλά τώρα είμαι πιο χαλαρή, είμαι εδώ 6-7 μέρες χωρίς να βγω θετική, είναι δύσκολο να κολλήσω τον ιό στο δωμάτιο μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots