Πέρασε τη δοκιμασία ο Nole (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 - 9:21

O Frances Tiafoe έβαλε δύσκολα στον Novak Djokovic, o κορυφαίος τενίστας του κόσμου πήρε τη νίκη έπειτα από 3,5 ώρες μάχης και πέρασε το πρώτο του δυνατό τεστ στο τουρνουά.


Ο Djokovic, ο οποίος διεκδικεί τον 9ο τίτλο του στη Μελβούρνη και το 18ο Grand Slam της καριέρας του, επικράτησε του Tiafoe με 6-3, 6-7 (3), 7-6 (2), 6-3, έπειτα από 3,5 ώρες αγώνα στη Rod Laver Arena.

O Tiafoe ταλαιπώρησε αρκετά τον Djokovic και οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικότερες, κάτω από τον καυτό απογευματινό Ήλιο της Μελβούρνης και την υψηλή θερμοκρασία, όμως ο Djokovic ανταπεξήλθε από τη δυνατή δοκιμασία και έφτασε τις 16 διαδοχικές νίκες στο αγαπημένο του Grand Slam.

Ο Djokovic είχε ένα καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι, κερδίζοντας τους 8 πρώτους πόντους για το 2-0 και σώζοντας διπλό break point στη συνέχεια, για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να φτάσει στο 3-0. Ο Tiafoe μείωσε σε 4-3 μετά από ένα κακό service game του Nole, αλλά ο Σέρβος ανταποκρίθηκε με ένα νέο break, που τον έβαλε ξανά σε θέση ισχύος και του έδωσε την ευκαιρία να σερβίρει για την κατάκτηση του 1ου σετ.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν κατάφερε να φτάσει στο break, με τον Djokovic να έχει τα μοναδικά break point για κάποιον εκ των δυο στο 3ο game, όταν ο Αμερικανός "επιβίωσε" από το 15-40. Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break και εκεί ο Tiafoe έπαιξε εκπληκτικά, για να πάρει με πολύ εντυπωσιακό τένις 4 πόντους στη σειρά και να το κατακτήσει με 7-3.

Το 3ο σετ ξεκίνησε όπως το 1ο, με τον Djokovic να παίρνει το γρήγορο break και να κάνει το 3-0, όμως δε συνεχίστηκε ομοίως. Ο Tiafoe συνέχισε να κάνει δύσκολη τη ζωή του Σέρβου και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ έσβησε 2 set points στο 10ο game (4-5) στο σερβίς του, για να στείλει και αυτό το σετ σε tie-break. Χωρίς να έχει πολλά περιθώρια αφού τα πράγματα μπορούσαν να γίνουν πολύ επικίνδυνα, ο Djokovic κατάφερε να ελέγξει αυτή τη φορά το tie-break και να επιβληθεί με 7-2, μπαίνοντας ξανά σε θέση οδηγού στο παιχνίδι.

Και στο 4ο σετ ο Tiafoe κοίταξε στα μάτια τον Djokovic, στο 7ο game όμως έχασε τον έλεγχο στο σερβίς του από το 30-0 και δέχτηκε break. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου προηγήθηκε με 4-3 και κάπου εκεί φάνηκε να τελειώνει το ματς για τον Αμερικανό, που δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει και δέχτηκε νέο break στο 9ο game.

Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τους δυο τους, με τον Djokovic να στέκεται μετά το τέλος του στους πολλούς άσους που σημειώθηκαν εκατέρωθεν και στην πολύ γρήγορη φέτος επιφάνεια της Rod Laver Arena. Ο ίδιος πέτυχε 26 άσους και ο Tiafoe είχε 23 άσους, κόντρα στον καλύτερο receiver όλων των εποχών. Ο Djokovic είχε επίσης 56 winners και 37 αβίαστα λάθη, ενώ ο νεαρός Αμερικανός είχε 49 winners και υπέπεσε σε 43 λάθη.

Ο Djokovic, ο οποίος κέρδισε τους 12 από τους 14 τελευταίους πόντους στο ματς, βελτίωσε το ρεκόρ του στο Australian Open στο 77-8, έχοντας ποσοστό νικών λίγο πάνω από το 90%, στο καλύτερο Grand Slam της καριέρας του.

Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν Αμερικανό και συγκεκριμένα έναν big server, είτε τον Reilly Opelka, είτε τον Taylor Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots