ΕΠΙΚΗ "απόδραση" του Κύργιου! (vids)

 
ΕΠΙΚΗ "απόδραση" του Κύργιου! (vids)
tn team Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 - 14:11

Ο Νικ Κύργιος έσωσε 2 match points στο σερβίς του Ugo Humbert και παίζοντας μυθικό τένις "απέδρασε" με τη νίκη από την John Cain Arena!

Μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα, με αρκετά νεύρα, εναλλαγές συναισθημάτων και πολύ εντυπωσιακό τένις, ο Νικ Κύργιος κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ugo Humbert με 5-7, 6-4, 3-6, 7-6 (2), 6-4 και να "αποδράσει" από την John Cain Arena με το εισιτήριο της πρόκρισης!

Με πολλούς Αυστραλούς στις κερκίδες να δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα και να δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στον Κύργιο, ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός κατάφερε να κερδίσει έναν αγώνα που έμοιαζε τελείως χαμένος προς το τέλος του 4ου σετ.

Πιο αναλυτικά, μετά από ένα μοιρασμένο παιχνίδι έπειτα και την ολοκλήρωση των πρώτων δυο σετ, με τους δυο παίκτες να έχουν από ένα break στο καθένα, ο Humbert άρχισε να παίρνει τα ηνία στο ματς και να ξεχωρίζει, κάνοντας ένα σερί 5 κερδισμένων games, που τον έφεραν πολύ κοντά στην πρόκριση.

Πρώτα έκλεισε το 3ο σετ κερδίζοντας τα 3 τελευταία games του και μετά προηγήθηκε με 2-0 στο 4ο σετ, στο οποίο έφτασε έως και το 5-3, σώζοντας στο 8ο game 3 break points του Κύργιου.

Ο Ελληνοαυστραλός έδειχνε να έχει σφυγμό και πως δεν θα τα παρατούσε τόσο εύκολα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και αργότερα. Με έναν απίθανο τρόπο, τρεις συνεχόμενους εντυπωσιακούς winners, ο Κύργιος έφτασε από το match point στο break και  μείωσε σε 5-4, επιστρέφοντας στη διεκδίκηση της νίκης. Νωρίτερα είχε σβήσει ακόμα ένα match point στο σερβίς του Γάλλου.


Στο επόμενο game ο Κύργιος πήρε 4 πόντους στη σειρά και από το 0-30 κράτησε το σερβίς του για το 5-5, ενώ στο tie-break συνέχισε να παίζει απίστευτο τένις, να χτυπάει κάθε μπάλα σα να μην έχει τίποτα να χάσει και με το εμφατικό 7-2 έστειλε το ματς σε 5ο σετ!

Εκεί ήταν αισθητά καλύτερος από τον αντίπαλό του, κάνοντας το break στο 3ο game για το 2-1 και έχοντας στη συνέχεια κι άλλες ευκαιρίες για δεύτερο break. Το double break δεν έγινε, ο Κύργιος ωστόσο δε λάθεψε στο σερβίς του και έφτασε μέχρι το 6-4, ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή μετά από 3 ώρες και 25 λεπτά και ξεσηκώνοντας ακόμα περισσότερο τους Αυστραλούς φιλάθλους.

Πλέον τον Κύργιο περιμένει μια πολύ μεγάλη πρόκληση, καθώς στον 3ο γύρο του Australian Open θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή του US Open, φιναλίστ πέρσι στη Μελβούρνη και Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη, Dominic Thiem.

Στην ουσία θα είναι ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στους δυο παίκτες, αφού μόνο άλλη μια φορά είχαν συναντηθεί στο tour, το μακρινό 2015 για το χωμάτινο τουρνουά της Νίκαιας στη Γαλλία, με τον Κύργιο να εγκαταλείπει πριν καν ολοκληρωθεί το 1ο σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots