Πολύ εύκολα ο Zverev - άκοπα ο Dimitrov (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 - 8:13

O Alexander Zverev πήρε μια πολύ άνετη πρόκριση για τον 4ο γύρο του Australian Open. Μόλις 38 λεπτά έμεινε στο court o Grigor Dimitrov, που επίσης μπήκε στη 16άδα.

Για 3η διαδοχική χρονιά θα είναι στη δεύτερη εβδομάδα του Australian Open ο Alexander Zverev, ο οποίος  κέρδισε πολύ εύκολα τον Adrian Mannarino με 6-3, 6-3, 6-1 σε 1 ώρα και 43 λεπτά στη Rod Laver Arena.

Ο 23χρονος Γερμανός τελείωσε το ματς με 19 άσους, 35 winners και 31 αβίαστα λάθη, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του. Δεν έχασε το σερβίς του σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, ενώ έκανε break 5 φορές στο σερβίς του Γάλλου, έχοντας και αρκετές χαμένες ευκαιρίες (5/12 κερδισμένα break points).

Επόμενος αντίπαλος για τον Zverev θα είναι ο Σέρβος Dusan Lajovic, που μπορεί να μην ήταν έκπληξη το γεγονός πως απέκλεισε τον Pedro Martinez με 6-7 (6), 7-5, 6-1, 6-4, ήταν όμως μια πολύ μεγάλη νίκη, καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα στους "16" ενός Grand Slam τουρνουά από το μακρινό 2014, όταν είχε φτάσει έως τον 4ο γύρο του Roland Garros.

Στον 4ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam προκρίθηκε και ο Grigor Dimitrov, που έμεινε μόλις 38 λεπτά στη Margaret Court Arena. Ο Βούλγαρος κέρδισε και τα 7 games που έπαιξε απέναντι στον Pablo Carreno Busta (6-0, 1-0), με τον Ισπανό να σηκώνει λευκή πετσέτα και να εγκαταλείπει, ανήμπορος να συνεχίσει. O Carreno Busta, ο οποίος φάνηκε να έχει έντονες ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα και πήρε ιατρικό τάιμ άουτ λίγο πριν εγκαταλείψει, θυμίζουμε πως είχε πρόβλημα και την προηγούμενη εβδομάδα στο ATP Cup.

Ο Dimitrov θα περιμένει την πολυαναμενόμενη αναμέτρηση του Νικ Κύργιου με τον Dominic Thiem, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots