Έσωσε 2 m.p. η Osaka! (vids)

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 - 7:46

H Naomi Osaka επέστρεψε από σετ πίσω, έσβησε 2 match points και πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην Garbine Muguruza, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Australian Open.

Μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα στη Rod Laver Arena, η Naomi Osaka κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Garbine Muguruza σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες με 4-6, 6-4, 7-5 και να κρατήσει "ζωντανό" το τρομερό της νικηφόρο σερί, καθώς και τις ελπίδες τίτλου στο Australian Open.

Η Muguruza, η οποία επίσης βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, επέστρεψε από το 0-2 στο 1ο σετ, για να κερδίσει τα 8 από τα 10 επόμενα games και να προηγηθεί με 6-4, 2-0!

Η Osaka ωστόσο ανέβασε στροφές και κατάφερε να σταματήσει την Ισπανίδα πριν να είναι αργά, κερδίζοντας τα 6 από τα 8 επόμενα games, για να κερδίσει το 2ο σετ με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ η Muguruza έκανε πρώτη το break και προηγήθηκε με 4-2 και με 5-3, ενώ στο 9ο game "αγκάλιασε" τη νίκη, έχοντας διπλό match point στο σερβίς της Osaka, στο 3-5, 15-40!

Η 23χρονη Γιαπωνέζα έμεινε ζωντανή με 4 διαδοχικούς κερδισμένους πόντους που την κράτησαν στο τουρνουά για το 4-5 και αυτό αποδείχτηκε καταστροφικό για τη Muguruza, που στη συνέχεια πάλεψε για να κλείσει το ματς στο σερβίς της, αλλά στο 3ο της break point η Osaka πήρε και το break για το 5-5.

Αυτό "αποτελείωσε" την Ισπανίδα, που δεν μπόρεσε να κάνει πολλά στο υπόλοιπο του αγώνα. Η Osaka κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 6-5 και έκανε νέο break χωρίς να χάσει πόντο στο 12ο game, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή έπειτα από 1 ώρα και 55 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 18η διαδοχική νίκη για την Osaka στο tour, με τη Γιαπωνέζα να έχει ένα τρομερό στατιστικό, μπαίνοντας στον 4ο προημιτελικό σε Grand Slam στην καριέρα της. Και τις 3 προηγούμενες φορές που μπήκε σε major προημιτελικό, στο US Open το 2018, στο Australian Open το 2019 και στο US Open το 2020, κατέκτησε τους τίτλους!

Στον προημιτελικό της Τρίτης, θα αντιμετωπίσει την Su-wei Hsieh, που πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη σήμερα επί της Marketa Vondrousova, με 6-4, 6-2. Με τη νίκη αυτή, η Hsieh μπήκε στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam, στα 35 της χρόνια!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots