Djokovic: "Ένιωθα πόνο σε όλο το ματς - παίρνω ρίσκο που συνεχίζω" (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 - 16:50

Αν και έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, o Novak Djokovic δεν ήθελε να αποκαλύψει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, λέγοντας πως μπορεί και να έχει ρίσκο το ότι συνεχίζει στο τουρνουά, όμως θα εξαντλήσει τις πιθανότητες του στο Australian Open, με κίνδυνο να απουσιάσει κάποιο μικρό ή και μεγάλο διάστημα αργότερα στη σεζόν!

"Καταλαβαίνω πως θέλετε να μάθετε, αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω τι ακριβώς συμβαίνει. Ναι, έκανα MRI, τα έκανα όλα, ξέρω τι είναι, αλλά δεν θέλω να σας μιλήσω γι' αυτό. Είμαι ακόμα στο τουρνουά, ελπίζω να το καταλαβαίνετε αυτό. Δεν θέλω να αναλωθώ σ' αυτή την κουβέντα. Δεν είναι ιδανική  κατάσταση, σίγουρα ένιωσα καλύτερα από τον αγώνα του 3ου γύρου με τον Fritz.

Λίγες ώρες πριν βγω στο court δεν ήξερα αν θα έπαιζα ή όχι. Δεν προπονήθηκα χθες, προσπάθησα να αξιοποιήσω κάθε μια ώρα που είχα στη διάθεσή μου για να αναρρώσω. Όπως είπα και πριν, αν ήταν οποιοδήποτε άλλο τουρνουά και όχι ένα Grand Slam, δεν θα έπαιζα. Αλλά είναι Grand Slam. Σ' αυτό το στάδιο της καριέρας μου σημαίνει τα πάντα για μένα. Έκανα ό,τι μπορούσα σ' αυτό το μικρό διάστημα για να βγω στο court.

Τα best-of-five ματς με έναν επιθετικό παίκτη δεν βοηθούν πολύ με έναν τέτοιο τραυματισμό, αλλά ο συνδυασμός των θεραπειών που έκανα και των παυσιπόνων που πήρα έκαναν υποφερτό τον πόνο. Πνευματικά πρέπει να αποδεχτείς ότι θα πονάς σε όλο το παιχνίδι, κάτι που συνέβη σήμερα.

Αλλά ήταν ένας υποφερτός πόνος, οπότε μπορούσα να παίξω. Και σε άλλα σημεία του αγώνα εμφανιζόταν, σε άλλα όχι. Σε κάποια σημεία ήταν εντονότερος, σε κάποια πιο ήπιος.

Με κάποιο τρόπο κατάφερα να πάρω τη νίκη και αυτό μετράει περισσότερο. Τώρα έχω ακόμα 40-κάτι ώρες μέχρι τον επόμενο αγώνα, αυτό είναι θαυμάσιο στα Grand Slams. Έχεις μια μέρα μετά τους αγώνες για να ξεκουραστείς. Οπότε τώρα μάλλον δεν θα προπονηθώ, θα συνεχίσω την ανάρρωση και ελπίζω τα πράγματα να καλυτερεύσουν.

Είναι ρίσκο, αυτό μου είπε και η ιατρική ομάδα. Είναι απρόβλεπτο. Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί στο γήπεδο. Δεν θα σώσεις τον εαυτό σου αν σκέφτεσαι συνέχεια τι χτυπήματα να κάνεις σε κάθε ράλι, απλά σε τραβάει, είναι λογικό. Σ' αυτό το επίπεδο, πρέπει να τα δώσεις όλα.

Μπορεί να κάνω μεγαλύτερη ζημιά απ' αυτή που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί και να πάει προς μια καλύτερη κατεύθυνση. Αυτό είναι κάτι που δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να γνωρίζω όσο παίρνω παυσίπονα. Αυτή είναι και η παγίδα με τα παυσίπονα, δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, ίσως δεν νιώσεις μια μεγάλη ζημιά που μπορεί να προκαλέσεις.

Αλλά και πάλι, είμαι εντάξει με ό,τι πρόκειται να συμβεί μετά το τουρνουά, επειδή θα πάρω όσο χρόνο χρειαστεί για να αναρρώσω όπως πρέπει, πριν βγω ξανά στο court", είπε ο Djokovic σε μια μεγάλη εισαγωγή για τον τραυματισμό του στη συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας στην ουσία πως δέχτηκε να αναλάβει το ρίσκο για το οποίο μίλησαν οι γιατροί και να εξαντλήσει τις πιθανότητές του να κερδίσει το 18ο Grand Slam της καριέρας του, με κίνδυνο να κάνει μεγαλύτερη ζημιά που ενδεχομένως να του στερήσει τη συμμετοχή σε κάποια άλλα τουρνουά μετά το Australian Open. Αυτό το ρίσκο όπως του είπαν, δεν είναι τόσο μεγάλο.

"Μίλησα πολύ με την ομάδα μου και με την ιατρική ομάδα της Tennis Australia και του Australian Open. Όλοι έχουν την ίδια άποψη, πως το ρίσκο να κάνω μεγάλη ζημιά και να χάσω μια μεγάλη περίοδο από τη σεζόν είναι μικρό.

Πάντα υπάρχει αυτό το ρίσκο να χειροτερέψω τον τραυματισμό μου, αλλά πιστεύω πως δεν θα είναι τόσο μεγάλη ζημιά για να επηρεάσει όλη τη σεζόν μου. Θα ρισκάρω για κάποια συγκεκριμένα τουρνουά που είναι μετά το Australian Open και στα οποία σκεφτόμουν να παίξω. Πιθανότατα θα πάρει απλώς λίγο περισσότερο χρόνο απ' όσο θα έπαιρνε να αναρρώσω και να είμαι έτοιμος για να επιστρέψω στο tour.

Αλλά είναι κάτι για το οποίο ακόμα δεν γνωρίζουμε. Δεν ξέρω ακριβώς πόσο άσχημος θα είναι ο τραυματισμός, ούτε πόσο μακριά θα φτάσω στο τουρνουά. Υπάρχει το ενδεχόμενο να παίξω ακόμα έως και τρεις αγώνες και σίγουρα θα γίνεται όλο και δυσκολότερο."

Όσον αφορά τον επερχόμενο αγώνα του με τον Zverev και πως τον βλέπει σε σχέση και με τον τραυματισμό, ο Σέρβος είπε: "Με τον Sascha θα είναι ένα διαφορετικό ματς, πιθανότατα με περισσότερα ράλι και εξαντλητικά, θα είναι πολύ απαιτητικό παιχνίδι πίσω από τη baseline. Κινείται πολύ καλά για το ύψος του και για το μέγεθος του, αλλά είναι και πολυ καλός server. Είναι ολοκληρωμένος, all-around παίκτης.

Μόνο ο Θεός ξέρει σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι μέχρι τον πρώτο πόντο με τον Sascha. Απλά ελπίζω να πηγαίνω προς τη σωστή κατεύθυνση, να μην το κατέστρεψα αυτό που συμβαίνει εκεί πέρα και να νιώθω έστω και 10% καλύτερα από σήμερα. Αν συμβεί αυτό, πιστεύω έχω καλές πιθανότητες.

Είχαμε και έναν αγώνα πριν λίγες μέρες στο ATP Cup, ήταν πολύ κλειστό ματς. Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από μια μεγάλη μάχη, όπως ήταν και εκείνη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots