Australian Open: Αποκλείουν νέα αυστηρή καραντίνα για τους παίκτες

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 - 18:14

H Tennis Australia απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο δεκαπενθήμερο αυστηρής καραντίνας για τους παίκτες πριν το Australian Open του 2022, ενώ ανέφερε πως τα ποσοστά εμβολιασμού στην κοινότητα θα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για το αν θα διεξαχθεί κανονικά το τουρνουά.

Παρότι το Australian Open ήταν το πρώτο μεγάλο τουρνουά στο τένις που πραγματοποιήθηκε με φιλάθλους, τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο ενόψει του επόμενου τουρνουά, που είναι προγραμματισμένο για τον Ιανουάριο του 2022.

Ο εμβολιασμός του πληθυσμού στη χώρα κινείται με αργούς ρυθμούς και η Tennis Australia διατηρεί επιφυλάξεις και φόβους, με τον Craig Tiley να δηλώνει αυτή την εβδομάδα πως σίγουρα θα υπάρχει bubble για τους παίκτες και το 2022, ωστόσο τα πράγματα δεν θα είναι τόσο αυστηρά όπως αυτή τη χρονιά για τους παίκτες, που χρειάστηκε να τηρήσουν όλοι καραντίνα 14 ημερών, κάποιοι απ' αυτούς χωρίς να έχουν καν τη δυνατότητα προπονήσεων.

"Θα έχουμε Australian Open τις δυο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου", είπε αποφασιστικά ο Craig Tiley, σύμφωνα με την The Age.

"Ήδη εστιάζουμε στο Australian Open, που είναι το επόμενο μεγάλο αθλητικό γεγονός πως θα γίνει. Θέλουμε να έχει κόσμο. Γνωρίζουμε πως μπορούμε να φέρουμε τους παίκτες εδώ. Δεν θα τους υποχρεώσουμε να κάνουν 2 εβδομάδες υποχρεωτικής καραντίνας αν όλοι μέχρι τότε έχουμε εμβολιαστεί.

Έχουμε 5 μήνες μπροστά μας και θα έχουμε βρει καλύτερους τρόπους για να εμποδίσουμε τη διασπορά του ιού. Πιστεύω πως ένα bubble δυο εβδομάδων στο οποίο οι παίκτες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, είναι μια λύση που θα γίνει αποδεκτή και παράλληλα θα προστατεύσει την κοινότητά μας, που είναι ο πρωταρχικός μας στόχος", πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Tennis Australia.

Ο Tiley είπε ακόμα πως η Tennis Australia είναι σε επικοινωνία με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και ανάμεσα σ' αυτούς που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αγωνιστούν στο Australian Open του 2022, είναι οι Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer και Serena Williams.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots