Tiley: "Πάνω από το 95% των παικτών έχει εμβολιαστεί"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 - 9:05

Από το 50% το ποσοστό των εμβολιασμένων παικτών και παικτριών του τένις έχει ξεπεράσει το 95% μέσα σε 6 εβδομάδες, σύμφωνα με τον διευθυντή του Australian Open, Craig Tiley. Παραμένει άγνωστη η κατάσταση του Novak Djokovic.

"Πριν από 6 εβδομάδες μόλις το 50% των παικτών ήταν εμβολιασμένο και τώρα αυτό το ποσοστό είναι πάνω από 95%. Είναι μια σημαντική βελτίωση", είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Australian Open και πρόεδρος της Tennis Australia, Craig Tiley, σε νέες δηλώσεις του για το News Breakfast του ABC στην Αυστραλία.

Όσον αφορά τον Novak Djokovic, ο οποίος δεν θέλει να αποκαλύψει αν έχει εμβολιαστεί ή όχι και από χθες υπάρχει μια έντονη φημολογία πως μπορεί να γίνει μια ειδική ιατρική εξαίρεση για την περίπτωσή του μέσω της ιατρικής εξαίρεσης, ο Tiley το διέψευσε, λέγοντας πως μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί καμία ιατρική εξαίρεση.

"Δεν θα αγωνιστεί κανένας στο Australian Open χωρίς να έχει κάνει το εμβόλιο, είτε δυο δόσεις, είτε τη μια δόση του Johnson & Johnson. Οι παίκτες του τένις θα έχουν την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση με κάθε ταξιδιώτη που έρχεται στη Βικτώρια και στην Αυστραλία.

Η μόνη διαφορετική περίπτωση είναι να γίνει αποδεκτός κάποιος παίκτης για τον οποίο θα γίνει ιατρική εξαίρεση στον εμβολιασμό, την οποία θα εγκρίνουν οι αυστραλιανές αρχές. Υπάρχει μια ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών γιατρών, που θα ελέγξει κάθε αίτημα για ιατρική εξαίρεση. Μέχρι σήμερα το πρωί, δεν έχει χορηγηθεί καμία ιατρική εξαίρεση."

Το Australian Open θα ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου, ενώ η σεζόν θα αρχίσει στην Αυστραλία από την 1η Ιανουαρίου με το ATP Cup, όπου επίσης είναι δηλωμένος ο Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots