Κύργιος: "Ξεχνάμε πως ο Djokovic ήταν από τους λίγους που είχε βοηθήσει" (vid)

 
Κύργιος: "Ξεχνάμε πως ο Djokovic ήταν από τους λίγους που είχε βοηθήσει" (vid)
tn team Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 - 14:21

Ο Νικ Κύργιος θυμάται πως ο Novak Djokovic έχει βοηθήσει την Αυστραλία στο παρελθόν, είπε πως η συμπεριφορά της χώρας τώρα δεν είναι εντάξει απέναντί του, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα θέλει να τον βρει αντίπαλο μετά απ' αυτό, καθώς ο Σέρβος θα είναι πολύ... τσατισμένος.

"Aν τον αφήσουν να παίξει δεν θέλω με τίποτα να τον αντιμετωπίσω! Θα είναι τόσο τσατισμένος! Θα είναι αποφασισμένος να παίξει καλά και σίγουρα δεν θέλω να αντιμετωπίσω αυτόν τον Novak. Πιστεύω πως δεν θα έχει πρόβλημα στην προετοιμασία του, αυτό που συμβαίνει τώρα το μόνο που κάνει είναι να του δίνει πόντους κατά τη γνώμη μου. Όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλος πρωταθλητής είναι, δεν θα ήταν τόσο σπουδαίος αν δεν ήταν σε θέση να ξεπερνάει τέτοιες δυσκολίες. Είμαι σίγουρος πως έχει περάσει πολύ δυσκολότερα από το να μένει 2 μέρες επιπλέον σε ένα ξενοδοχείο. Θα είναι πολύ επικίνδυνος αν τον αφήσουν να βγει στο court", είπε ο Κύργιος στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Σίδνεϊ.

Όπως είπε και πριν λίγες μέρες, ο Κύργιος δεν θεωρεί σωστή τη διαχείριση που έχει γίνει με τον Djokovic και διαφωνεί με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από το κράτος και από τα media: "Είναι μπέρδεμα αυτό που συμβαίνει τώρα και δεν πιστεύω πως το έχουμε χειριστεί σωστά. Δεν θέλω να το συζητήσω άλλο, γιατί νιώθω πως μιλάμε περισσότερο απ' όσο πρέπει, τα ΜΜΕ μιλούν περισσότερο απ' όσο πρέπει σ' αυτό το σημείο. Ειλικρινά ελπίζω να λυθεί το ζήτημα όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί τον χρειαζόμαστε στο άθλημα. Είναι τόσο απλό. Είναι ένας από τους αθλητές με τη μεγαλύτερη επιρροή. Αν είναι έτοιμος και αν του επιτραπεί να παίξει, πιστεύω πως θα είναι καλό για το άθλημα με την τόση προσοχή που τράβηξε, το Australian Open θα έχει πιθανότατα περισσότερες θεάσεις από ποτέ, αλλά θέλω απλά να τελειώσει αυτό γιατί συμπάσχω μαζί του. Δεν θεωρώ πως είναι ανθρώπινο αυτό που συμβαίνει τώρα. Αν ήταν ένας καθημερινός άνθρωπος δεν θα είχε όλα αυτά τα media από πάνω του, αλλά τώρα του κάνουν τη ζωή πολύ δυσκολότερη και ξέρω πως είναι αυτό."

Ο Κύργιος μίλησε ακόμα και για τη σχέση του με τον Djokovic, που είπε πως ήταν αρκετά καλή πριν ανταλλάξουν κάποια σχόλια, θεωρώντας ωστόσο και πάλι υπεύθυνους τους δημοσιογράφους, που έδωσαν υπερβολική διάσταση στα πράγματα.

"Αυτό είναι το αστείο. Εγώ και o Novak ήμασταν φίλοι, προπονούμασταν στα τουρνουά. Και μετά τα media μας χώρισαν κατά κάποιο τρόπο, γιγάντωσαν κάποια πράγματα, τα έκαναν 30 φορές χειρότερα. Θυμάμαι πως ο Novak ήταν ένας από τους λίγους παίκτες που ήρθε σε μένα και μου είχε πει ότι αν χρειαζόμουν κάτι, μπορούσα να ζητήσω τη βοήθειά του. Και προπονηθήκαμε μαζί και στη Ρώμη. Έχω και μια ωραία ιστορία από εκεί. Είχα ξεχάσει τα παπούτσια μου μια μέρα στη Ρώμη και κατέληξα να παίζω με τα Air Force 1 και τον κέρδισα σε ένα σετ."

Τέλος, ο Κύργιος είπε πως δεν ξεχνάει ότι ο Djokovic ήταν ένας από τους λίγους αθλητές που βοήθησαν την Αυστραλία κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών του 2019-2020.

"Νιώθω ότι μας έχει βοηθήσει ο Novak. Μας βοήθησε με τις πυρκαγιές, ήταν υποστηρικτικός. Ξεχνάμε εύκολα, τα media ξεχνάνε εύκολα και θέλουν να πάνε πολύ γρήγορα στο επόμενο θέμα και ξεχνούν πόσο μας είχε βοηθήσει. Δεν χρειαζόταν να το κάνει αυτό. Οι περισσότεροι αθλητές δεν θα το έκαναν γιατί είναι εγωιστές. Εγώ δεν το ξεχνάω αυτό. Θα μπορούσα να είμαι σαν τον μέσο άνθρωπο, να εναντιωθώ στον Novak και να το χρησιμοποιήσω αυτό για διασημότητα, αλλά δεν θα το κάνω αυτό. Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό. Γι' αυτό χρησιμοποιώ το βήμα μου και λέω πως θα πρέπει να το χειριστούμε καλύτερα, πρέπει να είμαστε καλύτεροι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots