Τσιτσιπάς: "Πολύ ευχαριστημένος με τον αγκώνα"

 
Τσιτσιπάς: "Πολύ ευχαριστημένος με τον αγκώνα"
tn team Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 - 11:29

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στο πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τον αγκώνα του, νιώθει όλο και καλύτερα σε κάθε αγώνα, ενώ μίλησε ακόμα για την ευθύνη των παικτών να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό, για την αδικία που ένιωσε από το αμερικανικό κοινό με τα toilet breaks στο US Open, καθώς και για τον επόμενο αντίπαλό του Benoit Paire.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί δεν έχω νιώσει τον αγκώνα μου μέχρι στιγμής, το οποίο είναι ένα καλό σημάδι και μου έχει παραχωρήσει κάποια καλά πράγματα τις τελευταίες μέρες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ελπίζω να μείνει έτσι", είπε ο Στέφανος σε ερώτηση του tennisnews.gr, στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη.

Σχολίασε τη σωματική του κατάσταση και στη συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά, λέγοντας πως σε κάθε παιχνίδι νιώθει και καλύτερα: "Νιώθω πως σε κάθε αγώνα μου είμαι και καλύτερα σωματικά. Ο αγκώνας μου έχει να με ενοχλήσει από το Σίδνεϊ. Βλέπω πολύ καλή πρόοδο έκτοτε και είμαι χαρούμενος γι' αυτό."

Σήμερα ο Στέφανος είχε μια δύσκολη δοκιμασία, αλλά ανταπεξήλθε, κερδίζοντας με 3-1 σετ τον Sebastian Baez, σε 3,5 σχεδόν ώρες.

"Δεν ήξερα τι να περιμένω σήμερα, δεν περίμενα τίποτα για να είμαι ειλικρινής. Δεν τον είχα δει να παίζει πολύ στο παρελθόν. Είχε μια καλή πορεία στο Next Gen Finals στο Μιλάνο. Είδα κάποια από τα βίντεο του, μου φάνηκε ενδιαφέρον παίκτης. Είναι πάντα επικίνδυνο να αντιμετωπίζεις κάποιον που δεν βλέπεις συχνά στο tour ή δεν έχεις αντιμετωπίσει ξανά, οπότε χρειάστηκα λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ. Ήμουν σε θέση άμυνας για λίγη ώρα και όταν κατάφερα να διαβάσω το παιχνίδι του νομίζω πως τα πράγματα πήγαν καλύτερα.

"Είμαι ευχαριστημένος γιατί κατάφερα και έκλεισα αυτόν τον αγώνα χωρίς να νιώθω τέλεια. Πάλεψα και προσπάθησα να βρω λύσεις στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν. Επέμεινα όταν χρειάστηκε, έβαλα το κεφάλι μου κάτω και συμφώνησα με τον εαυτό μου να τα δώσω όλα, να παλέψω μέχρι να πάρω το break σε κάθε σετ."

Όσο για το αν ανησύχησε μετά την απώλεια του 2ου σετ, είπε: "Δεν ανησύχησα, είχα ένα καινούργιο πλάνο και στόχος μου ήταν να το βάλω στο 3ο σετ και να δοκιμάσω κάποια πράγματα που δεν έκανα στο 2ο σετ. Δεν ρίσκαρα και δεν προσπάθησα να βάλω κάποιες άλλες προοπτικές στο παιχνίδι μου."

Για τον σημερινό του αντίπαλο, είπε: "Ο Sebastian έχει κερδίσει τη θέση του στο tour παίζοντας σε πολλά προκριματικά ταμπλό για να μπει στα κύρια ταμπλό και στο Top 100, κάτι που έπρεπε να κάνω και εγώ, χωρίς να προέρχομαι από κάποια χώρα που έχει Challengers ή ATP τουρνουά. Είχα λίγες wild cards, η πρώτη νομίζω ήταν στο Ρότερνταμ, όταν ήμουν στο Νο.1 του κόσμου στα juniors. Είχα τη δυνατότητα τότε να παίξω με τον Jo-Wilfried Tsonga και ήταν εκπληκτική εμπειρία για μένα. Τον σέβομαι πολύ (τον Baez) γι' αυτό και νιώθω πως έχω βρεθεί σε παρόμοια θέση με εκείνον. Ήταν και εκείνος στο Νο.1 στα juniors, οπότε κατά κάποιο τρόπο βλέπω τον εαυτό μου σε εκείνον."

Για τον επόμενο αντίπαλό του, Benoit Paire, είπε: "Τον ξέρω πολύ καλά, έχουμε παίξει στο παρελθόν. Θα προσπαθήσω να προσεγγίσω τον αγώνα με πολύ επαγγελματισμό, ταπεινότητα και πειθαρχία. Νομίζω πως αν καταφέρω να πιάσω αυτά τα τρια μπορεί να πάει προς το μέρος μου."

Για το αμερικανικό κοινό, που τον αντιμετώπισε διαφορετικά σε σχέση με το αυστραλιανό: "Έχω αδικηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και με το πρόσφατο γεγονός στο US Open με τα toilet breaks. Κατά την άποψή μου ήταν άδικο αυτό και ελπίζω ο κόσμος να το καταλάβει. Δεν έσπασα ποτέ κανέναν κανόνα, μπορεί να χρειαζόμουν λίγο παραπάνω χρόνο από κάποιους άλλους για να αλλάξω τα ρούχα μου. Απ' ότι ξέρω όμως δεν ήμουν ο μοναδικός παίκτης σ' αυτή τη διοργάνωση που ήθελε τόσο πολύ χρόνο για να αλλάξει και δεν μίλησε κανείς για άλλα ονόματα. Δεν με πειράζει όμως, είμαι δυνατότερος από αυτό και το τένις είναι αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας."

Τέλος, ζητήθηκε από τον Στέφανο να σχολιάσει και το θέμα που έχει προκληθεί με τα θετικά κρούσματα Covid-19 στο τουρνουά, λόγω του ελλιπή ελέγχου από τη διοργάνωση: "Είναι ευθύνη του κάθε αθλητή να κάνει τεστ συχνά για να δει αν είναι θετικός ή όχι, κάτι που κάνω κι εγώ. Έχω κάνει ήδη μερικά rapid τεστ για να δω που βρίσκομαι, είναι μια ευθύνη που έχω και κάτι που πρέπει να κάνω για να είμαι 100% σίγουρος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots