Σάκκαρη: "Το επίπεδό μου έχει ανέβει"

 
Σάκκαρη: "Το επίπεδό μου έχει ανέβει"
tn team Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 - 8:03

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε ευχαριστημένη από το επίπεδό της στη σημερινή της αναμέτρηση και από το γεγονός πως μπήκε στη δεύτερη εβδομάδα του Australian Open χωρίς να έχει χαμένο σετ, ενώ μίλησε ακόμα για τις πιθανότητές της να φτάσει ως το τέλος, τη στήριξη των Ελλήνων στις κερκίδες και την επόμενη αναμέτρησή της με την Jessica Pegula, την οποία είχε συναντήσει και σε έναν αξέχαστο αγώνα στο Μαϊάμι.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου η Σάκκαρη:

Για τη βαθμολογία που θα έδινε στον εαυτό της σήμερα: "Νομίζω ότι ήταν ένα αρκετά καλό ματς, σίγουρα υπήρχαν κάποιες δυσκολίες στην αρχή. Δεν θα το βαθμολογούσα κάπως γιατί η βαθμολογία αλλάζει κατά τη διάρκεια του ματς. Πάντως είμαι πολύ χαρούμενη που μπόρεσα και γύρισα το παιχνίδι μετά το 1ο σετ που ήμουν κάτω και με τον τρόπο με τον οποίο τελείωσα το ματς."

Για τους Έλληνες ομογενείς, που τη στήριξαν και σήμερα στην John Cain Arena: "Τους ευχαριστώ πάρα πολύ, δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα και κάτω από πολλή ζέστη. Μου έκαναν και ένα ωραίο δώρο, ένα μπλουζάκι, που θα κρατήσω για ενθύμιο. Τους ευχαριστώ και τους περιμένω την Κυριακή."

Όσο για το αν έχει κάποια προτίμηση στο τραγούδι που θα της αφιερώσουν την επόμενη φορά (εκτός από συνθήματα, ακούστηκαν έως τώρα στους αγώνες της Μαρίας το "My Number 1" της Έλενας Παπαρίζου και το "Τρελαίνομαι" της Άννας Βίσση): "Δε νομίζω, ό,τι έχουν έμπνευση. Θα το αφήσω πάνω τους γιατί μέχρι τώρα το ρεπερτόριό τους ήταν πολύ πετυχημένο."

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος: "Φυσικά και πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω μέχρι το τέλος. Είμαι σίγουρη ότι το παιχνίδι μου θα καλυτερεύει, όπως και σήμερα στη διάρκεια του ματς καλυτέρευσε πολύ."

Για το αν νιώθει το βάρος του φαβορί και επιπλέον πίεση όταν παίζει με παίκτριες που είναι χαμηλότερα στην κατάταξη: "Νομίζω ότι πλέον έχω μάθει να διαχειρίζομαι και να αποδέχομαι ότι υπάρχουν πάρα πολλές παίκτριες εκεί έξω που παίζουν καλά, αλλά με ένα μικρότερο ποσοστό τενιστικά, μπορώ να τις κερδίσω. Μπορώ δηλαδή να μην είμαι στο 100% μου, να παίζω στο 50% μου και να μπορώ να τις κερδίσω. Είναι όλα στο μυαλό, στο πως θα το διαχειριστείς και νομίζω πως μέχρι τώρα κάνω πολύ καλή δουλειά πάνω σ' αυτό."

Για το αν της έφυγε κάποιο άγχος με την είσοδό της στη 2η εβδομάδα του τουρνουά: "Δεν φεύγει κάποιο άγχος, αλλά μου δίνει εμπιστοσύνη. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε στην αρχή της χρονιάς, πέρσι έχασα από τον 1ο γύρο και τερμάτισα τη χρονιά στο Νο.6. Και εγώ το ξεχνάω ότι τα πράγματα αλλάζουν. Οπότε σίγουρα το απολαμβάνω, είναι ωραίο να ξεκινάει έτσι η χρονιά, από 'κει και πέρα πιστεύω δεν καθορίζει και πάρα πολλά πράγματα, εκτός αν γίνει κάτι πάρα πολύ μεγάλο."

Για την πολύ καλή προσαρμογή του παιχνιδιού της πάνω σε κάθε αντίπαλο: "Το έχουμε αναπτύξει γενικά και ο Tom (Hill) και εγώ. Δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Σίγουρα η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και το πως έχει αλλάξει όλη μου η νοοτροπία βοηθάει πάρα πολύ. Το επίπεδό μου έχει ανέβει, θέλοντας και μη κάποιες φορές μπορώ και βγάζω τον εαυτό μου απ' τις δύσκολες καταστάσεις με πολύ πιο εύκολο τρόπο απ' ότι παλιά. Οπότε πιστεύω πως είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων."

Για την επόμενη αναμέτρησή της με την Jessica Pegula: "Την αντιμετώπισα 2 φορές (2-0). Την προηγούμενη φορά παίξαμε στο Μαϊάμι, είχαμε μια επική μάχη, κέρδισα 7-6 στο 3ο σετ, σώζοντας 5-6 match points. Περιμένω δύσκολο αγώνα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα είναι την Κυριακή, ελπίζω με περισσότερο κόσμο και μια ωραία ατμόσφαιρα. Τα χτυπήματά της είναι flat και γρήγορα, έχει πολύ καλό ρυθμό. Επίσης είναι πολύ καλή και ήρεμη πνευματικά. Έχει πολύ καλό παιχνίδι συνολικά και είναι πολύ καλό κορίτσι, ανυπομονώ για τον αγώνα."

Για το τι θυμάται από εκείνη την αναμέτρηση με την Pegula Μαϊάμι: "Θυμάμαι ακριβώς τι είχα κάνει. Θυμάμαι τα backhand down-the-line που της είχα κάνει, νομίζω στα 5 από τα 6 match points. Το θυμάμαι πάρα πολύ καλά αυτό, νομίζω πως δεν θα το ξεχάσω ποτέ!"

Για το αν νιώθει λιγότερο άγχος στους πρώτους γύρος ενός Slam μετά το περσινό της breakthrough: "Νομίζω πως το στρες των πρώτων γύρων θα είναι πάντα εκεί, είτε αν έχεις κερδίσει 20 Slams, είτε κανένα. Όλες αγχωνόμαστε. Την ίδια στιγμή όμως είμαι πιο έμπειρη τώρα και μπορώ αν το διαχειριστώ. Ο πρώτος μου αγώνας έκρυβε παγίδες και δεν ήμουν ευχαριστημένη με τον τρόπο που έπαιξα. Συναισθηματικά, ήμουν πολύ καλά στο πως διαχειρίστηκα τις καταστάσεις πριν και μετά απ' αυτούς τους πρώτους τρεις αγώνες, σίγουρα ήταν διαφορετικό από τα προήγουμενα χρόνια."

Για τα μέτρα του τουρνουά και τα τεστ που γίνονται πλέον υπό την ευθύνη των παικτών: "Είμαστε σε ένα σημείο που δεν είναι πια η αρχή της πανδημίας, πάνε σχεδόν 2 χρόνια. Τα τεστ αυτά είναι πολύ ακριβή και οι παίκτες είναι υπεύθυνοι. Βρισκόμαστε στο στάδιο που πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα. Είμαι υπέρ του τρόπου που γίνεται εδώ στην Αυστραλία, η Tennis Australia κάνει καλή δουλειά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots