Σάκκαρη: "Απογοητευτική εμφάνιση - πολύ γρήγορες οι συνθήκες"

 
Σάκκαρη: "Απογοητευτική εμφάνιση - πολύ γρήγορες οι συνθήκες"
tn team Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 - 7:45

Δεν ήταν ευχαριστημένη με τον εαυτό της η Μαρία Σάκκαρη μετά τον αγώνα της με την Jessica Pegula για τον 4ο γύρο του Australian Open, ενώ μίλησε και για τις πολύ γρήγορες συνθήκες, οι οποίες ταίριαξαν περισσότερο στην Αμερικανίδα.

"Ήταν απογοητευτική εμφάνιση. Οι συνθήκες ήταν πολύ γρήγορες, η Jess έπαιζε πολύ γρήγορα, δεν είχα τις απαντήσεις. Προσπάθησα το καλύτερό μου, αλλά το παιχνίδι μου δεν ήταν καν κοντά, ήταν κάπου στο 60-70%. Ήταν απλά απογοητευτικό. Και ακόμα είναι", είπε η Σάκκαρη, εμφανώς απογοητευμένη, στο ξεκίνημα της σημερινής της συνέντευξης Τύπου.

Παρά την απογοήτευση πάντως, δεν της προξένησε έκπληξη το σημερινό αποτέλεσμα: "Η Jess είναι πολύ καλή παίκτρια. Ποτέ δεν μπήκα σε κάποιον αγώνα μαζί της και θεώρησα δεδομένη τη νίκη. Ξέρω πως δεν θα κερδίζω σε κάθε τουρνουά που θα παίζω επειδή είμαι στο Top 10, οπότε προσπαθώ να μην απογοητεύομαι τόσο πολύ. Οι πρώτες 24 ώρες όμως (μετά από μια ήττα) είναι πολύ δύσκολες για μένα. Μετά θα συγκεντρωθώ στο επόμενο τουρνουά, που είναι η Αγία Πετρούπολη. Πιστεύω πως έχω καλές πιθανότητες αυτή τη χρονιά, παραμένω αισιόδοξη."

Για τις συνθήκες σήμερα: "Έκανε πολλή ζέστη. Υπήρχαν στιγμές που το ένιωθα. Με εξέπληξε το πόσο καλά μπορούσε να παίξει στη ζέστη. Επίσης υπήρξε στρες που έκανε τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα για μένα."

Για τις συνθήκες του γηπέδου: "Το βρήκα πιο γρήγορο, δεν ξέρω αν ήταν, αλλά έτσι μου φάνηκε. Υπήρχαν επίσης πολλές μύγες και πολύ χώμα από χθες το βράδυ. Αυτό πάντα κάνει το court πιο γρήγορo. Με εξέπληξε. Ίσως προσπάθησαν να το καθαρίσουν αλλά δεν υπήρχε χρόνος. Φυσικά και η ζέστη το έκανε πιο γρήγορο από τον προηγούμενο αγώνα μου στο Margaret (Court Arena), που ήταν νύχτα. Ήταν ξεκάθαρο πάντως πως η Jess ένιωθε πολύ πιο άνετα από εμένα, νομίζω πως λατρεύει τις γρήγορες επιφάνειες. Εγώ απλά δεν έπαιζα καλά, ήμουν και λίγο άτυχη, θα προσπαθήσω να μην απογοητευτώ πολύ και να συνεχίσω τη δουλειά."

Για το πως διαχειρίζεται τις ήττες: "Μου παίρνει 24 ώρες μέχρι να τις ξεπεράσω. Χρειάζομαι το χρόνο μου. Χρειάζεται να μιλήσω με την ομάδα μου, γιατί είμαι άνθρωπος και πρέπει να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Οπότε χρειάζομαι να το κάνω αυτό για να νιώσω καλύτερα. Είμαι απογοητευμένη, αλλά ξέρω πως θα έρθουν μεγάλα πράγματα. Αν συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, αυτό που έκανα την προηγούμενη σεζόν, ξέρω πως τα πράγματα θα καλυτερεύσουν."

Για το αν την ικανοποιεί η πορεία μέχρι τον 4ο γύρο: "Δεν είμαι ικανοποιημένη, όχι. Έχω άλλες βλέψεις για τον εαυτό μου και με φαντάζομαι ακόμα πιο μακριά σε ένα τέτοιο τουρνουά. Ξέρω ότι το αξίζω και ότι μπορώ να το καταφέρω."

Για το πρόγραμμά της από δω και πέρα: "Θα παίξω σίγουρα στην Αγία Πετρούπολη, στο Ντουμπάι, στην Ντόχα, στο Ίντιαν Γουέλς και στο Μαϊάμι. Αυτά έχω στο πρόγραμμά μου για τώρα. Πάντα εξαρτάται και από το πως θα είμαι σ' αυτά τα τουρνουά, πως θα νιώθει το σώμα μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots