1ος προημιτελικός μετά από 63 προσπάθειες για την Cornet! (vids)

 
Alize Cornet
Alize Cornet © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 - 9:55

Στα 32 της χρόνια και μετά από 63 συμμετοχές σε Grand Slam διοργανώσεις, η Alize Cornet προκρίθηκε στον πρώτο της major προημιτελικό, κάνοντας ένα φανταστικό παιχνίδι και αφήνοντας εκτός τη Simona Halep. Στα προημιτελικά και η Danielle Collins.

Πολλά χρόνια περίμενε γι' αυτή τη στιγμή η Alize Cornet! Η έμπειρη Γαλλίδα τενίστρια, που μόλις προχθές γιόρτασε τα 32α γενέθλιά της, επικράτησε της Simona Halep με 6-4, 3-6, 6-4 έπειτα από 2,5 ώρες μάχης στη Rod Laver Arena και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open.

Στην 17η (διαδοχική) παρουσία της στο Australian Open και στην 63η παρουσία της σε ένα Grand Slam, η Cornet προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση. Άλλες 5 φορές είχε παίξει στη φάση των "16" η Γαλλίδα - μια στη Μελβούρνη - και είχε ηττηθεί όλες.

H Cornet δεν έκρυψε τη συγκίνησή της μετά τον αγώνα, ενώ σε κλίμα συγκίνησης έγινε και η on-court συνέντευξη, την οποία της πήρε μια πρώην τενίστρια που έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολες στιγμές, η Jelena Dokic. Γι' αυτό και η Γαλλίδα, που την εκθείασε, ζήτησε το χειροκρότημα από τον κόσμο, συγκινώντας την Αυστραλή.

H Cornet, η οποία από το Νο.61 αναμένεται να σκαρφαλώσει (τουλάχιστον) στο Νο.37, θα παίξει στα προημιτελικά με την Danielle Collins, που κέρδισε νωρίτερα την Elise Mertens με 4-6, 6-4, 6-4.

Αν και έχασε το 1ο σετ παρότι προηγήθηκε με 3-0, η Αμερικανίδα δεν πτοήθηκε και άνοιξε με break και το 2ο σετ, στο οποίο κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά σε όλη τη διάρκειά του. Στο 3ο σετ έμεινε πίσω για 1η φορά με break, στο 1-2, ανέκαμψε γρήγορα όμως και στο 10ο game έκανε και το αποφασιστικό break, με το οποίο "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη της.

Για 2η φορά θα παίξει στα προημιτελικά του Australian Open (3η σε ένα Slam) η Collins, η οποία ήταν ημιφιναλίστ το 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots