Τσιτσιπάς: "Το κεφάλι κάτω και να συνεχίζω να προσθέτω στο παιχνίδι μου"

 
Τσιτσιπάς: "Το κεφάλι κάτω και να συνεχίζω να προσθέτω στο παιχνίδι μου"
tn team Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 - 16:50

Τα κρίσιμα break points που έσωσε, η βοήθεια που πήρε από τον κόσμο και τα έντονα συναισθήματα, καθώς και ο Jannik Sinner, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά μετά τη θριαμβευτική πρόκριση στους "8" του Australian Open.

"Μπήκα στη δεύτερη εβδομάδα πριν λίγες μέρες, μια ακόμα καλή παρουσία σήμερα ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Για μένα όλο αυτό συνεχίζεται, ενάντια σε έναν διαφορετικό αντίπαλο αυτή τη φορά. Βλέπω την κάθε μου νίκη και την κάθε μου προσπάθεια ξεχωριστά, με διαφορετική ματιά. Νομίζω πως μαθαίνω από τον κάθε μου αγώνα κάτι καινούργιο και προσπαθώ να το βάλω στο παιχνίδι μου πιο έντονα. Το ότι πάλεψα σήμερα μ' αυτόν τον τρόπο με ενθαρρύνει και μου δίνει ενέργεια να συνεχίσω να προσπαθώ, να βάλω το κεφάλι μου κάτω και να συνεχίσω να προσθέτω στο παιχνίδι μου, να βάζω λιθαράκι λιθαράκι ακόμα περισσότερο", είπε ο Τσιτσιπάς στο tennisnews.gr κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη μεγάλη νίκη που πήρε στα 5 σετ ενάντια στον Taylor Fritz.

Για τα κρίσιμα break points που έσωσε στον αγώνα, είπε: "Ήταν πολύ δύσκολο και χρειάστηκε να διαχειριστώ αυτές τις στιγμές με τον καλύτερο τρόπο. Το να ξεπερνάει κάποιος τέτοιες δυσκολίες απαιτεί πολλή πνευματική δύναμη και πιστεύω πως τα πήγα καλά και έκανα τα σωστά πράγματα σ' αυτούς τους πόντους. Ήταν πολύ καλή ανατροπή. Ήταν ένα ματς με πολλά συναισθήματα, έπρεπε να θυμίζω συνεχώς στον εαυτό μου πως πρέπει να μείνει εκεί και να προσπαθώ να βρίσκω λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα, γιατί τα χτυπήματα ήταν πολύ βαριά και τα μεγάλα ράλι επίσης."

Για το γεγονός πως είχε μόνο 4 αβίαστα λάθη στο 5ο σετ: "Ένιωσα πως υπήρξαν στιγμές που ήμουν πολύ αμυντικός και δεν πήγαινα για τα χτυπήματά μου. Μέσα απ' αυτό συνειδητοποίησα πως δεν γίνεται να είμαι τόσο αμυντικός, δεν θα μένω για πολύ στα ράλι. Πρέπει να τον κάνω να τρέξει στο γήπεδο και να είμαι επιθετικός. Επίσης έπρεπε να αποφύγω να κρατήσει μικρά τα ράλι, γιατί στο 5ο σετ έγινε μάχη σωματικής αντοχής και ήμουν έτοιμος να βάλω πολλή προσπάθεια σε κάθε μπάλα, να τον κάνω να δουλέψει σε κάθε πόντο. Δεν ήθελα να του δώσω εύκολους πόντους."

Για το αν νιώθει πως παίζει καλύτερα όταν είναι φορτισμένος από συναισθήματα: "Το έκανα ναι. Ήμουν σε θέση να υπομείνω αυτά τα συναισθήματα και να τα διαχειριστώ με τον καλύτερο τρόπο. Ο κόσμος πιστεύω πως ήταν πολύ σημαντικός σήμερα, με ενθάρρυνε και μου έδωσε ενέργεια από την αρχή έως το τέλος. Έπαιξε σημαντικό ρόλο για να ξεπεράσω τα εμπόδια που μου παρουσιάστηκαν σε όλο τον αγώνα σήμερα."

Για τις πιθανότητές του να κερδίσει τον τίτλο: "Μέχρι τώρα κάνω αυτό που ξέρω να κάνω καλύτερα, να παλεύω σε κάθε αγώνα και να δίνω και την ψυχή μου εκεί έξω. Δεν μου αρέσει να κάνω προβλέψεις, συνήθως δεν πέφτω μέσα, γιατί πολύ απλά είμαι πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω και όχι τόσο στους άλλους. Μπορώ μόνο να πω πως βρίσκομαι στη σωστή κατεύθυνση και τα πράγματα πάνε καλά για μένα μέχρι τώρα. Με τη σωστή νοοτροπία, συμπεριφορά και ανάπτυξη στη διάρκεια του τουρνουά, οι πιθανότητές μου είναι καλές."

Όσο για το τι είπε στον εαυτό του όταν έχασε το 3ο σετ: "Η μάχη συνεχίζεται και αυτή είναι μόνο η αρχή. Μπορεί να είμαι πίσω στο σκορ, αλλά η φωτιά είναι ακόμα μέσα."

Τέλος, για τον επόμενο αντίπαλό του, Jannik Sinner, είπε: "Είναι ένας παίκτης που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια και έχει κάνει καλά αποτελέσματα. Θα είναι μια μεγάλη μάχη εναντίον του, τον σέβομαι πολύ. Θα είναι σημαντικό να είμαι προετοιμασμένος, να είναι στα καλύτερά της η φυσική μου κατάσταση, γιατί περιμένω μια μάχη. Πιστεύω πως θα βρεθώ αντιμέτωπος με έναν πολύ καλό Sinner που αυτή τη στιγμή τρέχει ένα πολύ καλό σερί παιχνιδιών."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots