Η Kanepi απέκλεισε την Sabalenka (vid)

 
Η Kanepi απέκλεισε την Sabalenka (vid)
tn team Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 - 17:04

Η 36χρονη Kaia Kanepi πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη εις βάρος της Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, Aryna Sabalenka, και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του Australian Open.

Στα 36 της χρόνια, η Kaia Kanepi κατάφερε να προκριθεί για 1η φορά στα προημιτελικά του Australian Open, που ήταν και το μοναδικό Grand Slam στο οποίο δεν είχε μπει σε προημιτελικό έως τώρα στην καριέρα της.

Μετά από ένα παιχνίδι-θρίλερ 2,5 ωρών, η Kanepi επικράτησε της Sabalenka με 5-7, 6-2, 7-6 (10-7), στη Margaret Court Arena.

Η Sabalenka "γύρισε" 3 φορές από σετ πίσω για να μπει στον 4ο γύρο, σήμερα όμως που κέρδισε το 1ο σετ δεν κατάφερε να φτάσει και στη νίκη. H Kanepi κέρδισε τα 8 από τα 10 επόμενα σετ μετά την απώλεια του 1ου, με αποτέλεσμα να κερδίσει το 2ο με 6-2 και να προηγηθεί με 2-0 στο 3ο.

Διατηρήθηκε μπροστά η Εσθονή και στο 10ο game σέρβιρε για τη νίκη, όμως η Sabalenka ανέτρεψε το 5-4, 40-0 και έσβησε 4 match points συνολικά, για να κάνει το break και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Το συγκλονιστικό 3ο σετ πήγε σε tie-break, όπου η Kanepi απώλεσε νέο προβάδισμα με 5-2 και έμεινε πίσω με 5-6. Παρόλα αυτά η 36χρονη κατάφερε να φτάσει τελικά στη νίκη, κερδίζοντας τους 5 από τους 6 επόμενους πόντους.

Αυτή ήταν η 4η φορά που η Kanepi κερδίζει τενίστρια από το Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης και η 14η νίκη της συνολικά απέναντι σε Top 10 παίκτρια.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Iga Swiatek, που νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο είχε επικρατήσει της Sorana Cirstea αρκετά δύσκολα, με 5-7, 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots