Επική ανατροπή και 1ος GS προημιτελικός για τη Λάκη! (vid)

 
H Μιχαέλα Λάκη και η Δήμητρα Παύλου
H Μιχαέλα Λάκη και η Δήμητρα Παύλου Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 - 8:36

Η Μιχαέλα Λάκη πήρε μια μεγάλη νίκη στο tie-break του 3ου σετ έπειτα από σπουδαία ανατροπή απέναντι στην Dominika Salkova και προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam, στο Australian Open!

Η φανταστική εβδομάδα της Μιχαέλας Λάκη στο Australian Open συνεχίζεται, με τη 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια να πετυχαίνει τη νίκη σε ακόμα ένα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι στην Τσέχα Dominika Salkova, με 6-3, 6-7 (5), 7-6 (8).

Η Μιχαέλα ήταν καλύτερη στο 1ο σετ, με το 2ο σετ να είναι πιο ισορροπημένο, αλλά να έχει την ευκαιρία να το κλείσει κι αυτό όταν έκανε break και προηγήθηκε με 6-3, 5-4. Δεν το έκανε όμως και το πλήρωσε, καθώς η 17χρονη Τσέχα, Νο.35 στα juniors και Νο.749 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, έμεινε στο σετ και αργότερα το κέρδισε στο tie-break, παρότι ξανά η Μιχαέλα είχε το προβάδισμα με 5-3.

Η Salkova είχε το momentum και με ένα πολύ καλύτερο ξεκίνημα στο 3ο σετ, βρέθηκε να προηγείται με 5-1. Η Μιχαέλα ωστόσο δεν το έβαλε κάτω. Από το 30-30 και το 40-40, δυο πόντους μακριά από τον αποκλεισμό, κράτησε το σερβίς της και μείωσε σε 2-5. Στη συνέχεια έκανε το break για το 3-5 και έπειτα έσβησε 2 match points στο σερβίς της, για να καταφέρει να μειώσει κι άλλο, σε 4-5.

Η Salkova είχε νέο match point στο 10ο game, στο σερβίς αυτή τη φορά, η Μιχαέλα όμως το έσβησε και αυτό, για να κάνει μετά από ένα μεγάλο σε διάρκεια game το 5-5 και να επιστρέψει για τα καλά στο ματς. Κράτησε το σερβίς της για το 6-5 η Ελληνίδα και η Τσέχα κατάφερε να βάλει τέλος σε αυτό το σερί 5 κερδισμένων games και να στείλει το σετ σε tie-break (10 πόντων).

Εκεί η Μιχαέλα κυριάρχησε, προηγήθηκε με 7-3 και με 9-5 και παρά τα 3 σβησμένα match points της Salkova ολοκλήρωσε τελικά τη μεγάλη ανατροπή στο 4ο match point της για το 10-8, έπειτα από 2 ώρες και 27 λεπτά μάχης στο Court 6 του Melbourne Park.

Η Μιχαέλα, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.11 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, πέτυχε την 3η νίκη της στη Μελβούρνη και προκρίθηκε για 1η φορά στα προημιτελικά ενός Grand Slam τουρνουά.

Στα προημιτελικά του Australian Open, θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Liv Hovde, Νο.13 στο ταμπλό και Νο.20 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots