Τσιτσιπάς: "Πολύ χαρούμενος με το σερβίς και την τακτική μου" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Πολύ χαρούμενος με το σερβίς και την τακτική μου" (vid)
tn team Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 - 10:14

Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά τον θρίαμβό του επί του Jannik Sinner στα προημιτελικά του Australian Open.

"Η ταπεινότητά μου με βοήθησε πολύ σήμερα. Ήξερα πως θα έβγαινα εκεί έξω για να αντιμετωπίσω έναν πολύ καλό παίκτη, οπότε προσπάθησα να συγκεντρωθώ στα καλά μου χτυπήματα και πήγε καλύτερα απ' όσο πίστευα. Είμαι πολύ χαρούμενος με το σερβίς μου και με την τακτική μου σήμερα. Είναι πραγματικά απίστευτο να βγαίνεις σ' αυτό το court και να έχεις τη στήριξη που είχα σήμερα", είπε ο Τσιτσιπάς στην on-court συνέντευξη που έδωσε στον Jim Courier, αμέσως μετά τη νίκη του επί του Sinner με 6-3, 6-4, 6-2 στη Rod Laver Arena.

Στα μέσα του 2ου σετ και ενώ ήταν ήδη μπροστά με 6-3, 3-1, η βροχή δυσκόλευε τις συνθήκες στο court και ο αγώνας σταμάτησε για μερικά λεπτά, μέχρι να καθαριστεί το γήπεδο και να κλείσει η οροφή. Τίποτα δεν άλλαξε όμως στο παιχνίδι, με τον Τσιτσιπά να συνεχίζει να κυριαρχεί παρά το "σπάσιμο" του ρυθμού και τις νέες συνθήκες. 

"Είναι μέρος του παιχνιδιού, δεν ξέρεις ποτέ τι να περιμένεις από τον καιρό. Ήξερα πως πήγαινα προς τη σωστή κατεύθυνση με το παιχνίδι μου, οι συνθήκες μπορεί να άλλαξαν λίγο μόλις έκλεισε η οροφή, οπότε προσπάθησα να προσαρμοστώ σ' αυτές τις συνθήκες και λειτούργησε", είπε ο Στέφανος.

Μετά το τέλος της περσινής σεζόν ο Στέφανος έκανε την εγχείρηση στον αγκώνα του και αποκάλυψε πως ο γιατρός του στην αρχή δεν πίστευε ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open.

"Είμαι σίγουρος ότι ο γιατρός μου παρακολουθεί τώρα, μου στέλνει μηνύματα μετά από κάθε παιχνίδι. Frank και οι δυο δεν περιμέναμε να αγωνιστώ στο Australian Open, δεν ήταν στο πλάνο μας, μου είπε πως δεν περίμενε να με δει στην Αυστραλία, απέδειξα πως έκανε λάθος! Είμαι πολύ τυχερός που έχω τον Frank, είναι φίλος του τένις, έχει δουλέψει με πολλούς τενίστες στο παρελθόν και είμαι τυχερός που με έκανε ακόμα δυνατότερο."

Τέλος, ο Στέφανος ρωτήθηκε για τον επόμενο αγώνα του και το υπόλοιπο τουρνουά, με δυο νίκες πλέον να τον χωρίζουν από τον πρώτο του Grand Slam τίτλο.

"Οι αγώνες σε βοηθούν να εξελιχθείς πολύ. Είναι κάτι που κερδίζεις με τον καιρό, έχεις την ευκαιρία να παίξεις σε τέτοια στάδια, σε τέτοιες συνθήκες, σε ημιτελικούς, σε τελικούς, προσπαθείς να κερδίσεις τίτλους. Κάτι που έχω μάθει από αυτό είναι πως η συνέπεια είναι το κλειδί, να προσπαθήσεις να μείνεις ταπεινός, παρόλο που είμαι στα ημιτελικά είναι ακόμα η αρχή των πάντων. Δεν χρειάζεται να σκεφτώ υπερβολικά τον εαυτό μου, ούτε όμως υπερβολικά λίγο, πρέπει να συνεχίσω τη δουλειά, να γίνω ένα με τους fans και ας το κάνουμε!"

Λίγα λεπτά μετά, ο Στέφανος φιλοξενήθηκε και στο Eurosport, μιλώντας στην Barbara Schett: "Προσπαθούσα να ακολουθήσω την τακτική μου και δεν σκεφτόμουν τίποτα στο ξεκίνημα του αγώνα. Ήθελα να ακολουθήσω το πλάνο μου και αν το έκανα καλά, ήξερα πως θα απέδιδε καρπούς. Έμεινα πολύ ψύχραιμος, πολύ συνεπής στο σερβίς μου, κάτι που μπορώ να πω ότι με εξέπληξε λίγο, έβγαλα πολλά πρώτα σερβίς. Ήταν πολύ καλό παιχνίδι από την πλευρά μου."

Για το κλείσιμο της οροφής είπε: "Δεν το είχα βιώσει αυτό στο παρελθόν, ήταν η πρώτη φορά. Προσπαθώ να μη δίνω σημασία σε αυτά τα πράγματα, δεν θέλω να μπαίνουν στο κεφάλι μου. Βλέπω πως κάποιοι παίκτες στέκονται σε τέτοιες αλλαγές και δεν θέλω να είμαι ένας απ' αυτούς. Προσπαθώ να μείνω ψύχραιμος και να προσαρμόσω το παιχνίδι μου στις νέες συνθήκες: το γήπεδο ήταν λίγο πιο γρήγορο, η μπάλα αναπηδούσε λιγότερο. Το είχα αυτό στο μυαλό μου και προσπάθησα να δουλέψω πάνω σ' αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots