Bianchi: "Ο Στέφανος περιοριζόταν με τον αγκώνα από τα 15 του"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 - 9:51

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο φυσιοθεραπευτής του Στέφανου Τσιτσιπά, Jerome Bianchi, μίλησε για το πρόβλημα του Στέφανου στον αγκώνα που τον περιόριζε στις κινήσεις του από την ηλικία των 15 ετών, το ματς με τον Diego Schwartzman στο οποίο μπήκε χωρίς να είναι έτοιμος και την "τελειότητα", που άγγιξε στον αγώνα με τον Jannik Sinner.

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Στέφανου Τσιτσιπά τα τελευταία χρόνια, ο Jerome Bianchi, παραχώρησε συνέντευξη στη L'Equipe και μεταξύ άλλων μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Στέφανος στον αγκώνα εδώ και 8 χρόνια περίπου.

"Στα 15 του ο Στέφανος έκανε ζημιά στον αγκώνα του μετά από ένα overhead. Βγήκε ένα μικρό κομμάτι από οστό ανάπτυξης και γνωρίζαμε εδώ και πολύ καιρό ότι θα ήταν Δαμόκλειος σπάθη, διότι αυτό αντιπροσώπευε μια απώλεια 10 μοιρών στη γωνία επέκτασης του αγκώνα του."

Μετά το τέλος της περσινής σεζόν, όταν και το πρόβλημα με τον αγκώνα ήταν πια πολύ εντονότερο, ο Στέφανος αποφάσισε να κάνει εγχείρηση για να το αφήσει πίσω του. Τα πράγματα πήγαν καλά και, όπως είπε και ο ίδιος στις συνεντεύξεις του, μπορεί για πρώτη φορά μετά από χρόνια να χρησιμοποιεί τον αγκώνα του στο 100%.

Παρότι η ανάρρωση και η αποθεραπεία πήγαν ακόμα καλύτερα από τις εκτιμήσεις του γιατρού του, ο Στέφανος ήταν αμφίβολος στο ATP Cup, που ήρθε πολύ σύντομα, την πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς. Δεν έπαιξε στον πρώτο αγώνα, ενώ στον δεύτερο, με τον Diego Schwartzman, ξεκίνησε καλά αλλά τελικά ηττήθηκε στα τρια σετ. Όπως είπε ο Bianchi, δεν ήταν καθόλου έτοιμος για έναν τόσο μεγάλο σε διάρκεια αγώνα, τουλάχιστον όσον αφορά το σερβίς.

"Όταν έπαιξε με τον Schwartzman για το ATP Cup, είχε ξεκινήσει να κάνει σερβίς στις προπονήσεις μόλις 12 μέρες πριν και έκανε μόνο 60 σερβίς την προηγούμενη μέρα. Είναι σαν ένας σπρίντερ 100 μέτρων να έχει κάνει προπόνηση μόνο για τα πρώτα 10 μέτρα την προηγούμενη μέρα.

Έκανε 135 σερβίς σ' αυτόν τον αγώνα και δεν γνωρίζαμε αν θα ανταποκρινόταν ο αγκώνας του. Δεν μπορούσε να σερβίρει καθόλου την επόμενη μέρα, αλλά δυο μέρες μετά, όταν αντιμετώπισε τον Basilashvili, αισθανόταν καλύτερα."

Από τότε δεν έχει χάσει κανέναν αγώνα ο Στεφ, που μετράει 7 συνεχόμενες νίκες. Μάλιστα, ο τελευταίος του αγώνας με τον Jannik Sinner ήταν αναμφίβολα ο καλύτερός του εδώ και αρκετό καιρό, καθώς κυριάρχησε στο court, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον πολύ ταλαντούχο Ιταλό και τον κέρδισε μέσα σε 2 ώρες με 3-0 σετ.

"Στην αρχή (του Australian Open) ήταν πιο διστακτικός στο παιχνίδι του, μπορούσε εύκολα να χάσει την μπάλα. Στον αγώνα με τον Sinner τσιμπιόμασταν μεταξύ μας! Δεν το περιμέναμε αυτό. Παρουσίασε ένα επίπεδο που ήταν κοντά στην τελειότητα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots