Djokovic: Να αποφύγει τα περσινά της λάθη θέλει η Tennis Australia

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 - 12:41

Φαίνεται πως ένα νέο σίριαλ περιμένει τον Novak Djokovic στην Αυστραλία σχετικά με τη συμμετοχή του στο Australian Open του 2023, με την Tennis Australia πάντως να δείχνει διάθεση να μην αναμιχθεί στις υποθέσεις της κυβέρνησης, ώστε να αποφύγει τα περσινά της λάθη.

Η Tennis Australia έφερε μερίδιο ευθύνης στα όσα απίστευτα συνέβησαν πέρσι στο Australian Open, δίνοντας το ελεύθερο στον Djokovic να ταξιδέψει στη Μελβούρνη, σε συνεννόηση και με την κυβέρνηση της Βικτώρια, που χορήγησε ιατρική εξαίρεση στον Σέρβο τενίστα, η οποία εν τέλει δεν ήταν αρκετή για να εγκριθεί η βίζα του.

Παρόλο που ο πρόεδρος της Tennis Australia και διευθυντής του Australian Open, Craig Tiley, έχει εκφράσει πολλές φορές και δημοσίως την επιθυμία του να επιστρέψει ο Djokovic στη Μελβούρνη, φαίνεται πως φέτος η ομοσπονδία δεν θέλει να αναμιχθεί στις υποθέσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας και να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.

"Δεν είναι ένα ζήτημα για το οποίο μπορούμε να ασκήσουμε πίεση, είναι ένα θέμα μεταξύ των δυο πλευρών. Εμείς θα χαρούμε να τον καλωσορίσουμε ξανά στο Australian Open", είπε σε νέα συνέντευξή του ο Tiley, εκφράζοντας την πρόθεση της ομοσπονδίας να μην εναντιωθεί σε οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε πως ο Djokovic ταξίδεψε πέρσι στην Αυστραλία έχοντας στα χέρια του ιατρικές εξαιρέσεις από δυο διαφορετικές επιτροπές, από την ομοσπονδία και από την τοπική κυβέρνηση της Βικτώρια. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ωστόσο δεν θεώρησε έγκυρες τις εξαιρέσεις αυτές και δεν ενέκρινε τη βίζα του Σέρβου τενίστα, που άσκησε έφεση αλλά έχασε τη δικαστική διαμάχη και εκτός από την απέλαση, του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα για τα επόμενα 3 χρόνια.

Η κυβέρνηση που Scott Morrison, που εξάντλησε την αυστηρότητά της θέλοντας να εκμεταλλευτεί ενδεχομένως και τη δημοσιότητα του Djokovic, έχασε τις εκλογές τον Μάιο και πλέον η υπόθεση του Djokovic και το αν θα αρθεί η απαγόρευση εισόδου βρίσκεται στα χέρια της νέας κυβέρνησης, του Anthony Albanese.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots