Τσιτσιπάς: "Οι στόχοι μου είναι διαφορετικοί φέτος" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Οι στόχοι μου είναι διαφορετικοί φέτος" (vid)
tn team Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 - 13:39

Αισιόδοξος πως το 2023 θα είναι μια χρονιά που θα φέρει μεγάλα πράγματα εμφανίστηκε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος εξήγησε πως έχει κάνει αρκετή ανάλυση και έχει δουλέψει σκληρά στην προετοιμασία, ώστε να μπει στο επόμενο επίπεδο.

"Έχει γίνει πολλή ανάλυση για να κατανοήσουμε τι πρέπει να γίνει και για να καταφέρω να φτάσω στο επόμενο επίπεδο. Το 2023 θα είναι διαφορετικό, θα είναι μια χρονιά γεμάτη φοβερές αναμνήσεις. Έχει γίνει πολλή δουλειά για να υπάρξει κάτι διαφορετικό το 2023. Οι στόχοι μου είναι διαφορετικοί και δεν έχω ξαναδώσει στον εαυτό μου να έχει τέτοιους στόχους. Είμαι σίγουρος πως βρίσκομαι σε ένα σημείο στην καριέρα μου, που μπορώ να στοχεύω για κάτι τέτοιο", είπε συγκεκριμένα στους ομογενείς δημοσιογράφους ο Στέφανος, στις δηλώσεις που έκανε στα ελληνικά.

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά, μίλησε μεταξύ άλλων για το United Cup και τη σπουδαία εμπειρία που είχε εκεί, όπου θυμίζουμε έμεινε αήττητος σε 4 αγώνες και έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν.

"Το United Cup ήταν μια υπέροχη εμπειρία, είμαι χαρούμενος που έγινε αυτό το τουρνουά, είχα μιλήσει στην ΑΤΡ και σε κάποιους άλλους ανθρώπους για το πως πρέπει να γίνει αυτό το τουρνουά, ήμουν ένας από τους παίκτες που το έσπρωξαν. Είναι θαυμάσια ιδέα να έχουμε ένα τουρνουά που φέρνει κοντά τους άνδρες παίκτες και τις γυναίκες παίκτριες για ένα τρόπαιο που είναι εξίσου σημαντικό για όλους. Απόλαυσα κάθε λεπτό που μοιράστηκα με τη Μαρία (Σάκκαρη), δημιουργήσαμε πολύ αναμνήσεις, τόσο στο Περθ όσο και στο Σίδνεϊ, παρά την ήττα μας από την Ιταλία. Μπορώ να κρατήσω μόνο θετικά πράγματα απ' αυτή την εμπειρία. Το τένις δεν έχει πολλά τουρνουά σαν κι αυτό, συνήθως είναι μοναχικό άθλημα, οπότε το να μοιραζόμαστε όλες αυτές τις στιγμές μαζί ήταν κάτι που με έκανε να αναπτυχθώ ως παίκτης και να ανυπομονώ ήδη για το επόμενο United Cup, που ελπίζω πως θα είναι ένα ακόμα μεγαλύτερο τουρνουά για όλους τους παίκτες."

Οι στόχοι του Στέφανου για το 2023 είναι υψηλοί και έχει ξαναπεί ότι θέλει να ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η υπομονή θα είναι ένα βασικό στοιχείο, μιας και δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος.

"Έχω στόχο και τον έχω ξεκαθαρίσει ήδη από την αρχή της χρονιάς, αλλά ξέρω πως είναι μαραθώνιος και δεν χρειάζεται να βιάζομαι. Δεν γίνεται να τρέχω με 1.000 μίλια την ώρα και να περιμένω να συμβεί κάτι. Χρειάζεται να μείνω στο παιχνίδι, να μείνω συνεπής για τους επόμενους 12 μήνες, χρειάζεται να επιστρέψω στο court όταν έρθει κάποια ήττα και να έχω τη νοοτροπία του να επιστρέψω δυνατότερος. Θα είναι μια πολύ απαιτητική χρονιά, έρχονται πολλοί νέοι παίκτες, ακόμα έχουμε τους Novak Djokovic και Rafael Nadal, οπότε θα έχουμε να διαχειριστούμε πολλά διαφορετικά πράγματα. Έχω τη δυνατότητα να ανταπεξέλθω της πίεσης και των προκλήσεων που θα φέρει αυτή η χρονιά σε μένα και με τη σωστή προετοιμασία έρχεται και η σωστή εκτέλεση."

Για τη φανέλα της Ιαπωνίας, με την οποία εμφανίστηκε σε αρκετές προπονήσεις του στη Μελβούρνη, είπε: "Με ενδιαφέρουν οι κουλτούρες και οι γλώσσες. Η δική μου κουλτούρα, η κουλτούρα των αρχαίων Ελλήνων έχει αφήσει πολλά σημάδια στην ιστορία. Υπάρχουν και άλλες κουλτούρες που με ενδιαφέρουν πολύ και θέλω να μάθω περισσότερα γι' αυτές. Η ιαπωνική κουλτούρα είναι μια σεμνή κουλτούρα που με έχει ιντριγκάρει για να μάθω περισσότερα γι' αυτή. Υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορείς να πάρεις, ακόμα και από παίκτες του τένις, για τον τρόπο με τον οποίο μάχονται και εξελίσσονται. Το μαχητικό πνεύμα των σαμουράι και όλων των πολεμιστών που έχουν οδηγήσει την Ιαπωνία στη σύγχρονη κοινωνία του σήμερα. Η ιαπωνική φανέλα με εκπροσωπεί στο έπακρο."

Για τον Holger Rune, τον οποίο γνωρίζει και από την ακαδημία του Patrick Mouratoglou, είπε: "Είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, έχει ωριμάσει πολύ γρήγορα στο παιχνίδι του. Αυτό φυσικά έρχεται με τη σκληρή δουλειά και τον έχω δει να δουλεύει για ώρες στην ακαδημία. Είναι παθιασμένος με το άθλημα, αναπνέει και σκέφτεται τένις όλη την ώρα. Αυτό είναι καλό, αλλά μπορεί να έχει και αρνητικά, πρέπει να έχεις και άλλα πράγματα στη ζωή σου για να το ισορροπούν, ανησυχώ μήπως πάθει burnout από το τένις. Έχω δει κι άλλους παίκτες να το παθαίνουν αυτό. Αλλά φυσικά έχει δείξει μεγάλη βελτίωση, είναι σπουδαίος αθλητής, μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε και είναι πολύ πειθαρχημένος. Μπορεί αυτή να είναι η χρονιά του, αν έπρεπε να κάνω μια πρόβλεψη θα έλεγα ότι θα κάνει ένα καλό 2023."

Τέλος, ρωτήθηκε και για την επιστροφή του Novak Djokovic στην Αυστραλία: "Είναι καλό για τον κόσμο που επέστρεψε. Είναι ένας από τους δυνατότερους παίκτες του ταμπλό, μπορεί να πάει πολά μακριά στο τουρνουά, έχει δώσει σπουδαίους αγώνες εδώ. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι για να τον σταματήσουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots