Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Εγώ και η Μαρία έχουμε στόχο να πάμε το τένις ακόμα και στα σχολεία"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © James Gourley/Tennis Australia
tn team Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 - 16:12

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στον ανταποκριτή μας στη Μελβούρνη, Μπιλ Ρουμελιώτη, για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο United Cup και τον μεγάλο στόχο που μοιράζεται με τη Μαρία Σάκκαρη, να ανεβάσει το τένις στην Ελλάδα πολύ ψηλά.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα ελληνικά σήμερα στη Μελβούρνη για τους ομογενείς δημοσιογράφους, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε στις ερωτήσεις του ανταποκριτή μας στη Μελβούρνη, Μπιλ Ρουμελιώτη, σχετικά με το αν τον αγχώνει το βάρος που σηκώνει στους ώμους του όταν αναλαμβάνει τον ηγετικό ρόλο για τη χώρα μας, όπως έκανε και τις προηγούμενες εβδομάδες σε Περθ και Σίδνεϊ, παίζοντας στο United Cup.

"Δεν με αγχώνει. Έχουμε έναν στόχο με τη Μαρία, να ανεβάσουμε το τένις στην Ελλάδα, να το φέρουμε ακόμα και στα σχολεία, να γίνει ένα από τα βασικά αθλήματα που θα ενδιαφέρουν τον κόσμο. Για μένα αυτό που κάμνουμε είναι όμορφο, δεν θα είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε αν δεν επιλέγαμε να ακολουθήσουμε το τένις επαγγελματικά. Είναι μια απίστευτη τιμή για εμάς που μπορούμε να το κάνουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο και φυσικά με αφορμή και το United Cup. Είχα εξηγήσει πριν μερικούς μήνες στην ΑΤΡ ότι θα ήταν πολύ ωραίο αν γινόταν ένα τέτοιο τουρνουά και είμαι χαρούμενος που έγινε πραγματικότητα. Περάσαμε καταπληκτικές στιγμές, γνώρισα μέλη της ομάδας που δεν ήξερα καλά, η δυναμική της ομάδας είναι καταπληκτική. Εύχομαι σύντομα να έχουμε και έναν πολύ καλό Νο.2 άνδρα και γυναίκα, που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν σε μελλοντικές δύσκολες αναμετρήσεις για να μας δοθεί η δυνατότητα να κερδίσουμε το United Cup. Μπορεί να είναι η αρχή της διοργάνωσης, αλλά θα εξελιχθεί σε ένα ιστορικό τουρνουά, είμαι σίγουρος ότι θα γίνεται για πολλά χρόνια."

Για τις προσδοκίες του γι' αυτή τη χρονιά στο αυστραλιανό Grand Slam και σε σχέση με την περσινή χρονιά στην οποία ακόμα είχε αρκετές αμφιβολίες αφού ερχόταν από τραυματισμό, ο Στέφανος είπε: "Νιώθω πολύ καλύτερα από πέρσι και οι προσδοκίες είναι σίγουρα διαφορετικές. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να παίζω χωρίς πόνο. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να κάνω ούτε στο ATP Cup πέρσι και δεν ήμουν σίγουρος αν θα μπορούσα να παίξω στο 100% μου στο Australian Open. Είμαι ευγνώμων που δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή και πραγματικά παίζω όπως θέλω να παίζω. Για το πόσο ψηλά είναι ο πήχης, θα το δούμε. Έρχεται αγώνα με τον αγώνα, δεν μπορώ να υποθέτω και να λέω ότι θα γίνει το τάδε. Θέλω να μείνω προσγειωμένος και να κάνω τη δουλειά μου, γιατί θα υπάρξουν πολύ δύσκολοι αντίπαλοι τις δυο επόμενες εβδομάδες και πρέπει να παρουσιάσω κάτι καλό. Αυτό που μετράει είναι να μπορώ να ανταπεξέλθω και να βρω λύσεις απέναντι στους καλύτερους τενίστες του κόσμου."

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο φετινό Australian Open τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τον Quentin Halys. Αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα γίνει το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots