Ακύρωσε την προπόνησή του ο Djokovic

 
Ακύρωσε την προπόνησή του ο Djokovic
tn team Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 - 12:56

O Novak Djokovic ακύρωσε τη σημερινή του προπόνηση, δείχνοντας πως δεν έχει ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα με το πόδι του.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Djokovic στον αριστερό του μηρό δεν αποτελεί παρελθόν, όπως φάνηκε και από τη σημερινή του απόφαση να ακυρώσει την προπόνησή του.

Ο 35χρονος Σέρβος τενίστας δεν έφτασε με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές στη Μελβούρνη, παρότι το επίπεδο του τένις του ήταν πάρα πολύ υψηλό, τόσο στο τέλος της προηγούμενης σεζόν στο ATP Finals, όσο και στο άνοιγμα της φετινής στην Αδελαΐδα.

Νιώθει καλά την μπάλα ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων, που σε κάθε περίπτωση είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί στη Μελβούρνη, ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα ανησύχησε τους φαν του, καθώς πήρε ιατρικό τάιμ άουτ στην αναμέτρησή του με τον Daniil Medvedev εξαιτίας των ενοχλήσεων που είχε στο πόδι του.

Τελικά κέρδισε αυτό τον αγώνα και την επόμενη μέρα έφερε εις πέρας την αποστολή του και σε έναν τελικό τριών ωρών με τον Sebastian Korda, ωστόσο δεν άφησε εντελώς πίσω του το πρόβλημα και την περασμένη Τετάρτη σταμάτησε πρόωρα την προπόνησή του στη Μελβούρνη εξαιτίας του, έχοντας και πάλι απέναντί του τον Medvedev.

"Με ταλαιπωρεί για λίγο καιρό, για να είμαι ειλικρινής, τις τελευταίες 7 ημέρες. Αλλά ας ελπίσουμε πως δεν πρόκειται για μια μεγάλη ανησυχία. Μέχρι στιγμής είμαι σε θέση να προπονηθώ και να παίξω πόντους, να παίξω σετ στην προπόνηση, αυτό είναι θετικό", είχε πει στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη ο Nole.

"Προφανώς με ανησυχεί λίγο και δεν θέλω να κάνω έντονες προπονήσεις, για να εξοικονομήσω ενέργεια για την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζω πως δεν θα αποτελέσει πρόβλημα", πρόσθεσε ο 9 φορές πρωταθλητής του Australian Open.

Πάντως μέχρι στιγμής όλες οι κινήσεις που έχει κάνει ο Djokovic ήταν προληπτικές, ώστε να προφυλάξει το σώμα του ενόψει του Australian Open, που είναι και ο μεγάλος του στόχος.

Επιπλέον, το γεγονός πως ακύρωσε τη σημερινή του προπόνηση μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα, μιας και είχε ψιλόβροχο σήμερα το πρωί στη Μελβούρνη και δεν αποκλείεται να συνέβαλε στην απόφασή του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots