Τσιτσιπάς: "Σαν να παίζω στην πατρίδα μου"

 
Τσιτσιπάς: "Σαν να παίζω στην πατρίδα μου"
tn team Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 - 15:41

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ευχαριστημένος με την απόδοσή του και με τον τρόπο που πάλεψε όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν στο 3ο σετ της σημερινής του αναμέτρησης με τον Quentin Halys, ενώ στάθηκε και στη μεγάλη στήριξη που είχε για μια ακόμα φορά από την ομογένεια, που τον κάνει να αισθάνεται σα να αγωνίζεται στην Ελλάδα.

"Ήταν αρκετά καλό ματς από την πλευρά μου, ειδικά για 1ο γύρο Grand Slam. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που πάλεψα και με το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ειδικά όταν ήμουν πίσω στο 3ο σετ. Μπόρεσα να παλέψω και να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να κάνω κάτι στο tie-break, όπου έπαιξα σε υψηλό επίπεδο και τελικά πήρα τη νίκη", είπε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη ο Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών κέρδισε τον Quentin Halys με 6-3, 6-4, 7-6 (6) και βελτίωσε το ρεκόρ του για το 2023 στο 5-0 νίκες.

"Χρειάζεται να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Έκανα έναν καλό αγώνα σήμερα, αλλά ξέρω πως υπάρχουν λεπτομέρειες που μπορώ να προσέξω και να αναβαθμίσω το παιχνίδι μου. Κρατάω ανοιχτό μυαλό σε αλλαγές και βελτιώσεις που μπορώ να κάνω. Ανυπομονώ να επιστρέψω στο court και να δουλέψω σ' αυτό που χρειάζεται για τα επόμενα παιχνίδια μου."

Για τους ομογενείς στις κερκίδες, από τους οποίες για άλλη μια μέρα πήρε πολύ μεγάλη στήριξη, ο Στεφ είπε: "Το να βγαίνεις εκεί έξω και να βλέπεις όλες αυτές τις ελληνικές σημαίες, με κάνει να αισθάνομαι σαν να παίζω στην πατρίδα μου. Είναι το κοντινότερο πράγμα που θα μπορούσα να έχω σ' αυτό το συναίσθημα. Είναι κάτι που με βοηθάει πολύ και που είναι σημαντικό. Ξέρω πως στις κερκίδες βρίσκονται πολλοί φίλοι του τένις που μου δίνουν την ενέργειά τους και έχω πολλή αυτοπεποίθηση όταν με υποστηρίζει ο κόσμος."

Τέλος, ο Στεφ ρωτήθηκε για μια ακόμα φορά και για το United Cup, μιλώντας και αυτή με τα καλύτερα λόγια για το θεσμό: "Το United Cup είναι πολύ σημαντικό για το τένις. Απουσίαζε κάτι που να έχει αυτή την αύρα για πολύ καιρό. Έχουμε το Davis Cup, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν έχει καμία σχέση με το United Cup. Από τη στιγμή που συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες, αλλάζει όλη η προοπτική. Είναι ένα πολύ ελκυστικό τουρνουά και ελπίζω να μπορέσουμε να το κερδίσουμε κάποια μέρα. Μας ενώνει πολύ ως ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλούς παίκτες και παίκτριες στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης."

Ο Τσιτσιπάς θα επιστρέψει την Τετάρτη στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει τον Rinky Hijikata, για τον 2ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots