Νικηφόρα επιστροφή για Nole στη Μελβούρνη (vids)

 
Νικηφόρα επιστροφή για Nole στη Μελβούρνη (vids)
tn team Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 15:48

O Novak Djokovic συνδύασε με μια καθαρή νίκη την επιστροφή του στο Australian Open, χάνοντας μόλις 7 games στην πρεμιέρα του και σβήνοντας τις όποιες ανησυχίες υπήρχαν για τη σωματική του κατάσταση.

Ο Djokovic αγωνίστηκε με δεμένο το αριστερό του πόδι, καθώς θυμίζουμε πως τις τελευταίες 10 μέρες τον ταλαιπωρεί ο μηρός του, ωστόσο έδειξε μέσα στο γήπεδο ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο σημαντικό για να του στερήσει την εκστρατεία του στο φετινό Australian Open.

Κάνοντας μια πειστική εμφάνιση, ο 9 φορές πρωταθλητής συνέτριψε τον Roberto Carballes Baena με 6-3, 6-4, 6-0 και πήρε σε 2 ώρες την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Australian Open, φτάνοντας παράλληλα τις 35 διαδοχικές νίκες σε αυστραλιανό έδαφος.

Ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας του Djokovic στη Rod Laver Arena μετά την απίθανη περσινή περιπέτειά του στη Μελβούρνη, με τον 35χρονο Σέρβο να βελτιώνει το ρεκόρ του στο αυστραλιανό major στο εντυπωσιακό ρεκόρ 83-8 νικών.

Ο Nole, ο οποίος διεκδικεί τον 10ο τίτλο του στο Australian Open και τον 22ο σε Grand Slam διοργάνωσης, χρειάστηκε να τρέξει αρκετά στα πρώτα δυο σετ απέναντι στον μαχητικό Ισπανό, αλλά υπερίσχυσε κάνοντας από ένα break σε κάθε σετ και σώζοντας τα 3 break points που αντιμετώπισε, στο μοναδικό game που απειλήθηκε το σερβίς του, στο 1ο σετ στο 2-2, 0-40.

Στο 3ο σετ ο Σέρβος ήταν άκρως εντυπωσιακός, χτυπούσε πολύ επιθετικά την μπάλα και "έσπασε" 3 φορές στη σειρά το σερβίς του Carballes Baena, για να φτάσει στο εντυπωσιακό 6-0 με 16 winners και μόλις 2 αβίαστα λάθη!

Με την 335η νίκη του σε Grand Slam διοργάνωση (335-47), ο σπουδαίος Nole έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στη Μελβούρνη, που εκτός απ' όλα τα υπόλοιπα ρεκόρ, θα τον επαναφέρει και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον 2ο γύρο ο Djokovic θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Enzo Couacaud και Hugo Dellien. Το παιχνίδι αυτό θα γίνει αύριο, καθώς μεταφέρθηκε από το σημερινό πρόγραμμα λόγω των πολλών διακοπών, το πρωί από τον καύσωνα και το απόγευμα και το βράδυ από τις βροχοπτώσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots