Σάκκαρη: "Χαρούμενη που ανέτρεψα την κατάσταση" (vid)

 
Σάκκαρη: "Χαρούμενη που ανέτρεψα την κατάσταση" (vid)
tn team Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 5:08

Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε να βρει λύσεις επιστρέφοντας από σετ πίσω σήμερα απέναντι στην Diana Shnaider, εκφράζοντας την ευχαρίστησή της που τα κατάφερε και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Australian Open. 

"Το επίπεδο και από τις δυο μας ήταν πολύ υψηλό, πιστεύω πως έκανε ένα εκπληκτικό ματς. Είναι πολύ νέα, πολύ υποσχόμενη, μάλλον θα έπρεπε να σκεφτεί να μην πάει στο κολέγιο", είπε γελώντας η Σάκκαρη στην on-court συνέντευξη στη Margaret Court Arena, μιας και η σημερινή της αντίπαλη, η 18χρονη Shnaider, έχει συμφωνήσει να παίξει στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ για το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα από αυτή τη σεζόν.

Όπως και στον 1ο γύρο, η Σάκκαρη αντιμετώπισε μια παίκτρια που δεν είχε δει στο παρελθόν να παίζει: "Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις με κάποια που δεν έχεις αντιμετωπίσει στο παρελθόν, ούτε την έχεις δει στο tour. Ήμουν λίγο διστακτική, εκείνη έπαιζε πολύ επιθετικά. Ξέρω πως έπρεπε να ήμουν πιο επιθετική, στεκόμουν πολύ πίσω από την baseline, έτρεχα και αμυνόμουν σε κάθε μπάλα, αυτό δεν είναι το παιχνίδι μου. Προσπάθησα όμως να βρω λύσεις και να βελτιώσω το παιχνίδι μου μέσα στον αγώνα."

Για το τι άλλαξε και γύρισε το ματς, η Ελληνίδα παίκτρια είπε: "Προσπάθησα να είμαι πιο επιθετική, είπα και στον εαυτό μου να ανεβαίνω περισσότερο στο φιλέ, αυτό μου έλεγε και ο προπονητής μου από το box. Έτσι πρέπει να παίζεις σήμερα, πρέπει να είσαι επιθετική, γενναία και να ρισκάρεις. Βρίσκομαι εδώ για κάποιο λόγο, έχω δουλέψει σκληρά και νομίζω πως έχω δείξει σε όλους ότι έχω ένα καλό παιχνίδι, που μπορώ να αναπτύξω ακόμα περισσότερο. Είμαι πολύ χαρούμενη που ανέτρεψα την κατάσταση σήμερα."

Τέλος, για τη μεγάλη στήριξη που είχε για άλλη μια φορά από την ομογένεια, είπε: "Δεν περίμενα κάτι λιγότερο. Δεν θέλω να ακουστώ αλαζονική, αλλά αυτό είναι το τουρνουά της πατρίδας μου. Κάθε φορά που με ρωτάνε κάτι για τη στήριξη λέω αυτό το πράγμα, αλλά είναι αλήθεια. Είναι πολλοί Έλληνες εδώ στη Μελβούρνη και θα συνεχίσω να επαναλαμβάνομαι κάθε φορά που στέκομαι εδώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots