Σάκκαρη: "Στο 1ο σετ σκέφτηκα ότι θα έχανα" (vid)

 
Σάκκαρη: "Στο 1ο σετ σκέφτηκα ότι θα έχανα" (vid)
tn team Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 10:57

Η Μαρία Σάκκαρη αποκάλυψε πως υπήρχαν στιγμές στο 1ο σετ που σκέφτηκε ότι η φετινή της προσπάθεια στο Australian Open θα ολοκληρωνόταν πολύ νωρίς, ωστόσο βρήκε τρόπο να ανατρέψει την κατάσταση και εξέφρασε την ικανοποίησή της με αυτό.

"Ήταν πολύ δύσκολο. Υπήρξαν στιγμές στο ματς που σκεφτόμουν ότι θα έχανα, αλλά τότε με αφύπνησε η πίστη μου. Προσπάθησα να βρω τρόπους για να επιστρέψω και να κλείσω το ματς. Δεν είχε τίποτα να χάσει, έπαιζε πάρα πολύ καλά και γι' αυτό είμαι χαρούμενη που τα κατάφερα", είπε η Σάκκαρη, στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου της σήμερα στη Μελβούρνη, μετά τη δύσκολη νίκη της επί της 18χρονης Diana Shnaider με 3-6, 7-5, 6-3.

Για το ποια ήταν η στιγμή που πίστεψε ότι το παιχνίδι μπορεί να ξεφύγει από τα χέρια της: "Στο 1ο σετ, γιατί δεν αισθανόμουν καλά το παιχνίδι μου, ήμουν πολύ αμυντική. Δεν ένιωθα καλά με το επιθετικό μου παιχνίδι. Έχω δουλέψει όμως πολλές ώρες κι έτσι κατάφερα να βρω τη λύση."

Για το πως καταφέρνει να βγαίνει από τις δύσκολες καταστάσεις: "Είναι και θέμα εμπειρίας που έχω απ' όλα αυτά τα χρόνια. Το ότι έχω διατηρήσει αυτό το επίπεδο τα δυο τελευταία χρόνια δείχνει πως ξεφεύγω απ' αυτές τις καταστάσεις περισσότερες φορές. Κατά μία έννοια ήταν φυσιολογικό, βρήκα το δρόμο και ανέτρεψα το παιχνίδι. Δεν ήταν πολύ μεγάλη προσπάθεια από πνευματικής άποψης."

Για το τι άλλαξε μετά το 1ο σετ: "Έκανα κάποιες προσαρμογές, άρχισα να γίνομαι πιο επιθετική. Άρχισα να ρισκάρω περισσότερο στα χτυπήματά μου. Νομίζω πως το βασικό ήταν ότι δεν έχασα το μυαλό μου όταν έχασα το 1ο σετ. Προφανώς μιλούσα πολύ και αυτό δεν είναι καλό, τελικά όμως μπόρεσα να το ελέγξω και να ανεβάσω το επίπεδό μου στα δύσκολα σημεία, όταν έπρεπε. Εκείνη χτυπούσε την μπάλα πολύ δυνατά και αν δεν έσπρωχνα την μπάλα δεν θα είχα ελπίδα."

Για το αν την ξάφνιασε το επίπεδο της Shnaider, είπε: "Ήξερα από πριν ότι είναι πολύ καλή παίκτρια, αλλά η δύναμη που έβαζε στο forehnand και στο σερβίς της... είχα καιρό να το δω αυτό σε μια τόσο νέα παίκτρια. Η Coco (Gauff) είναι επίσης σ' αυτή την ηλικία, αλλά είναι και πολύ ψηλότερη. Το spin και η ταχύτητα που είχα σ' αυτά τα χτυπήματα ήταν εντυπωσιακά - και η κίνησή της επίσης."

Για τις διαμαρτυρίες της εξαιτίας κάποιων πολύ έντονων "κατά μέτωπο" πανηγυρισμών της Ρωσίδας στις αρχές του αγώνα, η Σάκκαρη είπε: "Ο τρόπος με τον οποίο κάποιες παίκτριες πανηγυρίζουν τους πόντους είναι ακατάλληλος και δεν ήμουν χαρούμενη μ' αυτό. Δεν το έκανε ξανά, αυτό ήταν πολύ καλό εκ μέρους της και αυτό ήταν όλο."

Τέλος, σε ερώτηση για την "κατάτα του Netflix", ένα trend των τελευταίων ωρών στα social media εξαιτίας του αποκλεισμού (ή απόσυρσης) πολλών πρωταγωνιστών της νέας σειράς του Netflix "Break Point" (Κύργιος, Badosa, Tomljanovic, Berrettini), η Σάκκαρη σχολίασε: "Μπορώ να σκεφτώ μόνο τον Matteo (Berrettini), αλλά έχασε στο 5ο σετ με 7-6. Προσωπικά πρέπει να πω ότι μου έφεραν γούρι (οι άνθρωποι του συνεργείου) και απόλαυσα τον χρόνο που πέρασα μαζί τους, γιατί είναι καλοί άνθρωποι. Πιστέψτε με, είναι πολύ καλοί. Αν αφήσεις τέτοιες σκέψεις να σε επηρεάσουν τότε θα έρθει και η αρνητική ενέργεια. Εμένα μου έφεραν καλή τύχη. Προφανώς σε κάποια τουρνουά έπαιξα άσχημα, αλλά ήταν επειδή έπαιξα άσχημα, όχι εξαιτίας τους!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots