H Lin Zhu στο δρόμο της Σάκκαρη

 
H Lin Zhu στο δρόμο της Σάκκαρη
tn team Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 11:13

Η Μαρία Σάκκαρη θα βρει ακόμα μια παίκτρια από την Κίνα στον δρόμο της στο Australian Open, την 28χρονη Lin Zhu, που κάνει ένα πολύ εντυπωσιακό τουρνουά μέχρι στιγμής.

H Zhu, η οποία βρίσκεται στο Νο.85 της παγκόσμιας κατάταξης, έβγαλε εκτός τη Νο.32 του ταμπλό, Jil Teichmann, κερδίζοντάς την με 6-2, 6-2 σε 86 λεπτά παιχνιδιού.

Η 28χρονη Κινέζα είχε 14 winners και 13 αβίαστα λάθη, την ώρα που η Teichmann έκανε ένα πολύ κακό ματς, με 31 αβίαστα λάθη και μόλις 12 winners. Η Zhu ήταν καλύτερη και στις κρίσιμες στιγμές, σώζοντας και τα 4 break points που αντιμετώπισε, ενώ η ίδια αξιοποίησε τις 4 από τις 7 ευκαιρίες και "έσπασε" από 2 φορές σε κάθε σετ το σερβίς της Ελβετίδας.

Παρά την αρνητική εικόνα της Teichmann σήμερα, η Zhu σε κάθε περίπτωση κάνει ένα εντυπωσιακό τουρνουά, έχοντας κερδίσει σχετικά άνετα και τον πρώτο της αγώνα, ενάντια στην Rebecca Marino, με 6-2, 6-4.

Για 1η φορά στην καριέρα της θα παίξει σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης η Κινέζα τενίστρια, η οποία είχε αντιμετωπίσει τη Σάκκαρη άλλη μια φορά. Ήταν και πάλι στα γήπεδα του Australian Open πριν από 7 χρόνια (2016), για τα προκριματικά τότε, με την Ελληνίδα παίκτρια να φτάνει στη νίκη με 6-3, 6-2.

Επίσης αυτή θα είναι η 2η φορά που η Σάκκαρη θα έρθει αντιμέτωπη με τενίστρια από την Κίνα στη διοργάνωση, αφού στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τη Yue Yuan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots