Ολοκλήρωσε την αποστολή του ο Κοκκινάκης (vid)

 
Ολοκλήρωσε την αποστολή του ο Κοκκινάκης (vid)
tn team Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 11:44

Αν και χρειάστηκε να περιμένει 24 ώρες από την έναρξη του αγώνα, ο Θανάσης Κοκκινάκης ολοκλήρωσε τελικά μια άνετη και εντυπωσιακή νίκη επί του Fabio Fognini, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Australian Open.

O Θανάσης Κοκκινάκης ολοκλήρωσε την πολύ εντυπωσιακή νίκη της πρεμιέρας του επί του Fabio Fognini με 6-1, 6-2, 6-2, σε έναν αγώνα που είχε καθαρή διάρκεια μόλις 105 λεπτά, ωστόσο χρειάστηκε ένα 24ωρο για να ολοκληρωθεί.

Χθες, περίπου τέτοια ώρα ξεκινούσε το ματς, με τον Κοκκινάκη να κυριαρχεί κατά κράτος στο court και να κάνει ένα πολύ εντυπωσιακό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 14 άσους, 27 winners και μόλις 16 αβίαστα λάθη.

"Έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Fognini στο 1ο σετ, στο οποίο έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε, για να επιβληθεί με 6-1. Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 4-0 και δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του, για να το πάρει και αυτό εύκολα.

Ούτε μια διακοπή εξαιτίας της βροχής χάλασε τον τρομερό ρυθμό του 26χρονου Ελληνοαυστραλού, που έκανε νωρίς το break και στο 3ο σετ, για να προηγηθεί με 3-1 και αργότερα με 4-2. Το παιχνίδι διακόπηκε ξανά λόγω νέας βροχόπτωσης σε διπλό break point του Κοκκινάκη στο 3ο σετ, στο 2-4, 15-40, με τη διακοπή αυτή τη φορά να είναι οριστική.

Οι δυο παίκτες επέστρεψαν σήμερα στην Kia Arena, με τον Fognini, που ούτε χθες έβγαλε πάθος, να μοιάζει παντελώς αδιάφορος και να μην πιστεύει ότι μπορεί να το γυρίσει. Παρόλα αυτά με 2 μεγάλα σερβίς ισοφάρισε σε 40-40 ο Ιταλός, ωστόσο ο Κοκκινάκης είχε και 3ο break point το οποίο αξιοποίησε για το 5-2. Στη συνέχεια με ένα love service game o Ελληνοαυστραλός έβαλε τέλος στο ματς, 5 λεπτά μόλις μετά το ζέσταμα των δυο παικτών κι έπειτα από 1 ώρα και 45 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Ο Κοκκινάκης θα επιστρέψει αύριο στο court, για ένα πολύ μεγάλο ματς για τον 2ο γύρο του Australian Open απέναντι στον Andy Murray.

Θυμίζουμε πως μετά από 4 ώρες και 49 λεπτά μιας επικής μονομαχίας, ο Murray κατάφερε να βγάλει εκτός το Νο.13 του ταμπλό, Matteo Berrettini, με 6-3, 6-3, 4-6, 6-7 (7), 7-6 (10-6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots