Τεράστια νίκη Murray επί Berrettini (vids)

 
Τεράστια νίκη Murray επί Berrettini (vids)
tennisnews team Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 10:21

Κάτι απ' τα παλιά θύμισε ο Andy Murray, που μετά από 5 ώρες μιας επικής μονομαχίας έβγαλε "νοκ άουτ" το Νο.13 του ταμπλό, Matteo Berrettini, πανηγυρίζοντας μια πολύ σπουδαία πρόκριση στη Μελβούρνη.

Με μια πολύ μεγάλη νίκη ξεκινήσε την πορεία του στο Australian Open o Andy Murray, που απέδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και επικράτησε του Matteo Berrettini με 6-3, 6-3, 4-6, 6-7 (7), 7-6 (10-6), έπειτα από 4 ώρες και 49 λεπτά παιχνιδιού στη Rod Laver Arena.

O 35χρονος Βρετανός, 5 φορές φιναλίστ στο Australian Open, έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα στο ματς και κυριάρχησε στο court στα 2 πρώτα σετ. Αφού πήρε ένα προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ, διατήρησε τον έλεγχο ως το τέλος, σβήνοντας και διπλό break point στο 4-2, 15-40, για να κλείσει το σετ με ένα love service game για το 6-3.

Άνοιξε με break και το 2ο σετ ο Murray, που προηγήθηκε με 2-0, δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του και στο τέλος έκανε και δεύτερο break, για να ολοκληρώσει και αυτό το σετ στα 9 games.

Ο Murray είχε την ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα με break και στο 3ο σετ, αλλά ο Berrettini έμεινε στο ύψος του και έσβησε 2 break points στο 4ο game, για να ισοφαρίσει σε 2-2. Στο αμέσως επόμενο game, o Ιταλός έκανε για 1η φορά break στο ματς και προηγήθηκε με 3-2, για να κλείσει αυτό το σετ στα 10 games και να "χτίσει" τις βάσεις για την ανατροπή.

Στο 4ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε στο break, o Berrettini όμως ήταν εκείνος που επικράτησε στη νευραλγική διαδικασία του tie-break. Σε ένα tie-break που πήγαινε πόντο-πόντο ως το τέλος, ο Berrettini κατόρθωσε τελικά στο 3ο του set point να το κατακτήσει με 9-7.

Ο Murray, ο οποίος έχει 19 χρόνια να χάσει σε αγώνα που έχει προηγηθεί με 2-0 σετ, βρέθηκε μια ανάσα μακριά από τον αποκλεισμό στο 5ο σετ, όταν ήταν αντιμέτωπος με match point στο 4-5, 30-40. Κατάφερε να βγει από τη δύσκολη θέση και να υπερασπιστεί το σερβίς του, για το 5-5.

Αυτή ήταν η μοναδική ευκαιρία για οποιονδήποτε παίκτη για ένα break στο αποφασιστικό σετ, που οδηγήθηκε στο tie-break 10 πόντων και είχε συνολική διάρκεια 75 λεπτά. Ο Murray κέρδισε τους πρώτους 5 πόντους του tie-break και φρόντισε να μην χάσει ποτέ τον έλεγχο μετά απ' αυτό.

Παρότι μετά από ένα μεγάλο λάθος του στο ανοιχτό γήπεδο είδε τον Berrettini να μειώνει σε 8-6, ο πρώην Νο.1 τενίστας του κόσμου χρειάστηκε μόλις ένα match point (και τη βοήθεια της τύχης σ' αυτό), για να κλείσει το tie-break στο 10-6 και να ολοκληρώσει τον τεράστιο θρίαμβό του, 11 λεπτά πριν το ρολόι συμπληρώσει 5 ώρες αγώνα.

Χάρη σ' αυτή την επεισοδιακή επικράτηση, ο Murray έφτασε τις 50 νίκες στο Australian Open (50-14), όπου ήταν φιναλίστ το 2010, το 2011, το 2013, το 2015 και το 2016.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Θανάση Κοκκινάκη με τον Fabio Fognini για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του ο Βρετανός, που θα διεκδικήσει την Πέμπτη την πρώτη του πρόκριση στον 3ο γύρο του Australian Open μετά από 6 χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots