ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙAΣ Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ MURRAY! (vids)

 
ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙAΣ Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ MURRAY! (vids)
tn team Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 - 19:08

Ο Κοκκινάκης προηγήθηκε με 6-4, 7-6, 5-2 και σέρβιρε για το ματς στο 3ο σετ, ο Murray όμως είχε άλλα σχέδια, επέστρεψε απ' την κόλαση και ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή μετά από 5 ώρες και 45 λεπτά αγώνα και λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στη Μελβούρνη, για να πανηγυρίσει στα 35 του μια από τις πολυτιμότερες νίκες ολόκληρης της καριέρας του!

Ήταν αναμφίβολα το ματς του τουρνουά και της χρονιάς μέχρι στιγμής! Μετά από 5 ώρες και 45 λεπτά μιας συγκλονιστικής αναμέτρησης που είχε πραγματικά τα πάντα, ο Andy Murray πανηγύρισε τελευταίος, κερδίζοντας τον Θανάση Κοκκινάκη με 4-6, 6-7 (4), 7-6 (5), 6-3, 7-5.

Ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας σε ολόκληρη την ιστορία του Australian Open, κρατώντας ελάχιστα λεπτά λιγότερο από τον επικό τελικό του 2012, όπου ο Djokovic είχε κερδίσει τον Nadal μετά από 5 ώρες και 53 λεπτά.

Ο Κοκκινάκης τα έδωσε όλα, έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, στο τέλος όμως αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια από τη Margaret Court Arena στις 04:06 τα ξημερώματα, γνωρίζοντας μια οδυνηρή ήττα, ίσως την πιο οδυνηρή στην καριέρα του.

Και αυτό γιατί ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός είχε "αγγίξει" τη νίκη από το 3ο κιόλας σετ, στο οποίο είχε εξασφαλίσει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Έπαιζε πολύ καλό τένις ο Κοκκινάκης, ο οποίος έκανε το μοναδικό break στο 1ο σετ και κατάφερε να κερδίσει το 2ο σετ στο tie-break, παρότι σπατάλησε ένα προβάδισμα με 5-3.

Και στο 3ο σετ έκανε το ίδιο, χάνοντας το προβάδισμα από το 5-2 αυτή τη φορά, αλλά δεν μπόρεσε να "σώσει" την κατάσταση στο tie-break, όπου ο Murray τον έκανε να πληρώσει για τα λάθη του και επέστρεψε στο ματς.

O εφτάψυχος Murray, μόλις 2 μέρες πριν είχε σώσει match point απέναντι στον Matteo Berrettini, τον οποίο κέρδισε επίσης στα 5 σετ. Έδειξε ότι είχε δυνάμεις και με το παραπάνω, παρότι απέχει λίγους μήνες από τα 36α γενέθλιά του και έχει κάνει αμέτρητα χιλιόμετρα στο court.

Σε ένα 4ο σετ στο οποίο έσβησε 6 break points, o Βρετανός κατάφερε να μην χάσει καμιά φορά το σερβίς του και να κάνει το μοναδικό break στο 6ο game, για να προηγηθεί με 4-2.

Ακολούθησε μια ακόμα μεγάλη μάχη στο τελευταίο σετ, όπου ο άλλοτε Νο.1 παίκτης στον κόσμο για μια ακόμα φορά δεν έχασε κανένα game στο σερβίς του. Ο Κοκκινάκης ήταν πια στην πιο δύσκολη θέση, καταφέρνοντας προσωρινά να επιβιώσει από το break στο 7ο game, όπου επέστρεψε από το 0-40 και έσωσε 4 break points συνολικά. Δεν το έκανε όμως και στο 11ο game, όταν έσωσε άλλα 3 break points, στην 4η ευκαιρία του όμως και 8η συνολικά στο σετ, ο Murray έκανε το break και πέρασε μπροστά με 6-5. Σέρβιρε με επιτυχία για τη μεγάλη ανατροπή ο Βρετανός, που έφυγε νικητής από το γήπεδο σε μια βραδιά που κανείς φίλος του τένις δεν θα ξεχάσει εύκολα.

Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος αγώνας που έπαιξε στην καριέρα του ο Murray, ο οποίος θα επιστρέψει στον 3ο γύρο του Australian Open για 1η φορά μετά από 6 χρόνια! Θυμίζουμε πως έχει παίξει 5 φορές στον τελικό της Μελβούρνης, το 2010, το 2011, το 2013, το 2015 και το 2016, αλλά δεν κατέκτησε ποτέ τον τίτλο.

Αν καταφέρει να γεμίσει τις μπαταρίες του εγκαίρως για να αντιμετωπίσει ακόμα έναν πολύ σκληρό παίκτη, τον Roberto Bautista Agut το Σάββατο, αξίζει να σημειωθεί πως ο Murray αυτή τη στιγμή έχει και μια καλή ευκαιρία μπροστά του, για μια μεγάλη πορεία σε Grand Slam για 1η φορά από το 2017. Βρίσκεται στο τμήμα του ταμπλό που θα βγάλει έναν ημιφιναλίστ εκτός του Top 20, με τον Bautista Agut στο Νο.24, να είναι ο μοναδικός seeded παίκτης που συνεχίζει απ' αυτό το τέταρτο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots