Τσιτσιπάς: "Νιώθω πως είμαι μέσα στα φαβορί" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Νιώθω πως είμαι μέσα στα φαβορί" (vid)
tn team Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 - 8:43

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αρνήθηκε μετά από σχετική ερώτηση πως νιώθει ότι είναι μέσα στα φαβορί του φετινού Australian Open και πως αισθάνεται πολύ καλά το παιχνίδι του αυτή την περίοδο.

"Φυσικά και θεωρώ ότι είμαι μέσα στα φαβορί. Έχω αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι ανήκω εκεί που βρίσκομαι και δεν είναι τυχαίο. Πιστεύω στον εαυτό μου και έχω δουλέψει σκληρά. Προσπαθώ να βάζω το 100% μου σε κάθε προσπάθεια, δεν έχω δώσει κανένα ματς αν δεν βρίσκομαι σε καλή μέρα, για παράδειγμα. Κάθε δοκιμασία είναι μια νέα περιπέτεια με τη δική της ιστορία. Είμαι σίγουρα ένα από τα φαβορί και τις τελευταίες μέρες το νιώθω και με το παιχνίδι μου", είπε ο Στέφανος σε δηλώσεις που έκανε στα ελληνικά, στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, στις δηλώσεις που έκανε στα αγγλικά, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το αν νιώθει τυχερός που δεν έχει έρθει αντιμέτωπος μέχρι στιγμής στο τουρνουά με κάτι αναπάντεχο: "Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω οτιδήποτε έρθει. Αυτό είναι το τένις. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα συμβεί, το αναπάντεχο είναι μέρος της δουλειάς μας. Δεν μπορούμε ξέρουμε πότε θα τελειώσει ένας αγώνας. Δεν τρέχουμε σπριντ που θα τελειώσει σε 10 δευτερόλεπτα, ένας αγώνας μπορεί να κρατήσει 15 λεπτά ή 4,5 ώρες. Αυτό κάνει συναρπαστικό το άθλημά μας."

Στη συνέχεια σχολίασε την επική μονομαχία που είχαν Murray και Κοκκινάκης, που ξεπέρασε τις 5,5 ώρες σε διάρκεια και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στη Μελβούρνη: "Δεν παραβιάστηκε κάποιος κανονισμός, ήταν ένας αγώνας που άρχισε στις 10 το βράδυ, αλλά οι παίκτες το έκαναν να κρατήσει τόσο. Το τένις χρειάζεται τέτοια ματς, γιατί αφήνουν μια σπουδαία ιστορία από πίσω που δεν θα ξεχαστεί. Θυμάμαι πολύ έντονα τον αγώνα του Παγδατή με τον Hewitt, ακόμα βρίσκεται στο μυαλό μου. Είναι κάτι μαγικό, σίγουρα όχι γι' αυτόν που χάνει, γι' αυτόν είναι οδυνηρό."

Για τη γενικότερη προσέγγισή του στο τουρνουά, είπε: "Δεν έχει σημασία ποιον αντιμετωπίζω. Αν δεν βγάλω μεγάλα χτυπήματα και δεν είμαι τολμηρός στα κρίσιμα σημεία, δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται απέναντί μου. Είναι πάντα στο χέρι μου και όχι στο χέρι του αντιπάλου. Δεν σκέφτομαι ποτέ έτσι. Δεν περιμένω να μου δώσει κάτι ο αντίπαλος, δεν υπάρχουν δώρα. Πρέπει να το κυνηγάς και να δημιουργείς τις ευκαιρίες, να στοχεύεις ψηλά και να ξεπερνάς τις ικανότητές σου."

Τέλος, για τον επόμενο αντίπαλό του, Jannik Sinner, είπε: "Ο Sinner θα είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου μέχρι τώρα στο τουρνουά. Μιλώντας για μένα, μέχρι στιγμής δεν έχω νιώσει καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Έχω αυτοπεποίθηση, τα χτυπήματά μου είναι εκεί, μπορώ να χτυπήσω την μπάλα νωρίς, να την πάρω πιο αργά, να αλλάξω με ύψος και βάρος την πορεία της, διαγώνια και down-the-line. Είμαι σε καλό σημαίο τενιστικά αυτή τη στιγμή και φυσικά θα το πάρω πάνω μου, δεν πρόκειται να περιμένω τίποτα από τον αντίπαλό μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots