O Lehecka απέκλεισε και τον Norrie!

 
O Lehecka απέκλεισε και τον Norrie!
tn team Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 - 10:55

Η μαγική πορεία του Jiri Lehecka στο Australian Open συνεχίζεται, με τον 21χρονο Τσέχο να βγάζει "νοκ άουτ" και το Νο.11 του ταμπλό, Cameron Norrie, για να πάρει την πρόκριση για τους "16" καλύτερους της Μελβούρνης. Εκεί θα βρει τον Felix Auger-Aliassime.

O Lehecka έδωσε συνέχεια στις φανταστικές εμφανίσεις του στη Μελβούρνη, επέστρεψε 2 φορές από σετ πίσω και τελικά κέρδισε τον Norrie με 6-7 (8), 6-3, 3-6, 6-1, 6-4, για να πάρει μια πολύ σπουδαία πρόκριση για τον 4ο γύρο του Australian Open.

Ο μόλις 21χρονος Τσέχος έκανε για 1η φορά αισθητή την παρουσία του στο παγκόσμιο tour την περσινή σεζόν, φτάνοντας τον Αύγουστο μέχρι και το Νο.59 του κόσμου, μια θέση που θα ξεπεράσει ό,τι και αν συμβεί από δω και πέρα όταν ανανεωθεί η κατάταξη.

Μέχρι στιγμής κάνει φανταστική χρονιά, την οποία ξεκίνησε με το United Cup, όπου έχασε σε κλειστό ματς από τον Taylor Fritz και κέρδισε τον Alexander Zverev. Στη συνέχεια έπαιξε στο 250άρι του Ώκλαντ, όπου τον σταμάτησε στους "16" ο Norrie.

Σήμερα πήρε τη ρεβάνς από τον κορυφαίο Βρετανό τενίστα, σε ένα ματς που αφού πρώτα έχασε 3 set points στο tie-break του 1ου σετ, βρέθηκε 2 φορές πίσω με σετ. Κατάφερε να ισοφαρίσει και στο 5ο σετ πήρε ένα προβάδισμα με double break, στο 4-1. Ο Norrie δεν το έβαλε κάτω και μείωσε σε 4-3, αλλά ο νεαρός Τσέχος έμεινε ψύχραιμος και υπερασπίστηκε το σερβίς του στα πολύ κρίσιμα τελευταία games, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του έπειτα από 3 ώρες και 12 λεπτά παιχνιδιού.

Στην πρώτη του εμφάνιση σε 4ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης, ο Lehecka θα αντιμετωπίσει τον Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε νωρίτερα τον Francisco Cerundolo με 6-1, 3-6, 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots