Αποκλείστηκε η Σάκκαρη! (vids)

 
Αποκλείστηκε η Σάκκαρη! (vids)
tn team Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 - 16:41

H Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κινέζας Lin Zhu και ηττήθηκε έπειτα από μάχη 2,5 ωρών που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα στη Μελβούρνη, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός 16άδας στο Australian Open.

Νωρίς αποχαιρετάει τη Μελβούρνη η Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν ήταν σε καλή μέρα και παρά τη μάχη που έδωσε, τελικά "λύγισε" στα τρια σετ από την Lin Zhu, Νο.87 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6 (3), 1-6, 6-4.

Η 28χρονη Κινέζα δίχως αμφιβολία κάνει το τουρνουά της ζωής της στο φετινό Australian Open και πριν από τη Σάκκαρη είχε αποκλείσει και τις Rebecca Marino και Jil Teichmann, No.32 στο ταμπλό. 

Σήμερα αιφνιδίασε από νωρίς τη Σάκκαρη, παίρνοντας νωρίς μια διαφορά με break για να προηγηθεί με 3-1, με 4-2 και με 5-3. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να επιστρέψει στο σετ και να περάσει και μπροστά με 6-5, όμως η Zhu ισοφάρισε με love service game και στη συνέχεια πήρε και το tie-break με 7-3, για να βάλει τελικά "φωτιά" στο ματς.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη ήταν αισθητά καλύτερη, περιόρισε τα λάθη της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει 5 games στη σειρά και να φτάσει με εμφατικό τρόπο στην κατάκτηση του σετ, που την έβαλε και πάλι στη θέση του φαβορί.

Η Zhu όμως απάντησε κάνοντας ένα break πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της και προηγήθηκε με 2-0 στο αποφασιστικό σετ. Η Σάκκαρη έσωσε 3 break points για να αποφύγει πρώτα το 1-4 και αργότερα το 2-5, κάτι που της έδωσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αξιοποιώντας με τη σειρά της το πρώτο break point που είχε στο σετ, για να κάνει το 3-3.

H Zhu δεν έχασε την ψυχραιμία της και συνέχισε να παίζει υπομονετικά, μέχρι να της παρουσιαστούν νέες ευκαιρίες. Και αυτό συνέβη στο 9o game, όταν η Σάκκαρη αντιμετώπισε νέα προβλήματα από το σερβίς, με την Κινέζα να αξιοποιεί τελικά το 3ο break point της για να παίρνει ξανά προβάδισμα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, με 5-4.

Υποδειγματικό ήταν το επόμενο game από την Zhu στο σερβίς, με την 28χρονη να μην καταβάλλεται καθόλου από την πίεση στο πιο κρίσιμο service game της καριέρας της και να κλείνει το ματς με έναν άσσο, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο σε 2 ώρες και 32 λεπτά.

Στα 28 της χρόνια, η Zhu πανηγύρισε την πρώτη της Top 10 νίκη, ενώ προκρίθηκε και για 1η φορά στον 4ο γύρο μιας Grand Slam διοργάνωσης.

Στη 16άδα την περίμενε η Victoria Azarenka, που νωρίτερα είχε κερδίσει τη Madison Keys με 1-6, 6-2, 6-1.

Για τη Σάκκαρη το τουρνουά ολοκληρώνεται σχετικά νωρίς, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών να μένει για 4ο συνεχόμενο Grand Slam εκτός 2ης εβδομάδας. Θυμίζουμε πως είχε αποκλειστεί επίσης στον 3ο γύρο πέρσι στο Wimbledon, ενώ στο Roland Garros και στο US Open είχε μείνει εκτός από τον 2ο γύρο.

H ήττα αυτή θα έχει αντίκτυπο και βαθμολογικά για τη Μαρία, που θα μείνει σίγουρα μια θέση χαμηλότερα, στο Νο.7 δηλαδή του κόσμου, ενώ μπορεί να βρεθεί και στο Νο.8, είτε αν φτάσει στον τελικό η Belinda Bencic, είτε αν κατακτήσει τον τίτλο η Jelena Ostapenko (στο Νο.9 αν συμβούν και τα δυο).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots