Australian Open: Το πρόγραμμα των ημιτελικών

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © REUTERS/Hannah Mckay
tn team Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 - 6:36

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των ημιτελικών του ανδρικού ταμπλό του Australian Open, που θα γίνουν αύριο Παρασκευή (27 Ιανουαρίου) στη Rod Laver Arena της Μελβούρνης.

Στις 05:30 τα ξημερώματα θα αρχίσει ο πρώτος ημιτελικός και θα είναι αυτός ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Karen Khachanov.

Θα είναι η 6η συνάντηση των δυο παικτών, που γνωρίζονται πολύ καλά και είναι φίλοι εκτός γηπέδων, με τον Στέφανο να κυριαρχεί σ' αυτό το head-to-head, έχοντας κερδίσει και τις 5 προηγούμενες αναμετρήσεις τους (5-0).

O Tσιτσιπάς θα είναι στον 3ο του συνεχόμενο ημιτελικό στο Australian Open και 4ο στην καριέρα του, ενώ θα διεκδικήσει την 1η του πρόκριση σε τελικό - 2η συνολικά σε ένα Grand Slam μετά το Roland Garros του 2021.

Ο Khachanov θα παίξει για 2η φορά σε έναν ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, αλλά θα είναι η 2η συνεχόμενη, αφού λιγότερο από 6 μήνες πριν είχε παίξει και στα ημιτελικά του US Open.

Στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας θα αρχίσει ο άλλος ημιτελικός, μια μάχη Δαυίδ και Γολιάθ, αφού το μεγάλο φαβορί, ο Novak Djokovic, θα αντιμετωπίσει μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του τουρνουά, τον Tommy Paul,

Θα είναι η 1η τους συνάντηση στο tour, με τον Paul να παίζει μόλις στον 1ο του ημιτελικό σε Grand Slam. Ο Djokovic αντίθετα, θα βρεθεί για 44η φορά σε έναν ημιτελικό σε Slam και για 10η στη Μελβούρνη, όπου διεκδικεί και τον 10ο τίτλο του, αφού δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε ημιτελικό ή σε τελικό στη Rod Laver Arena.

Και οι δυο αναμετρήσεις θα μεταδοθούν ζωντανά στη χώρα μας από το Eurosport 1HD, ενώ θα είναι διαθέσιμοι και διαδικτυακά (και on demand) από το eurosport.com και την εφαρμογή του Eurosport.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (27/01):

Rod Laver Arena:
05:30 Karen Khachanov [18] v. Stefanos Tsitsipas [3] Eurosport 1HD
10:30
Novak Djokovic [4] v. Tommy Paul Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots