Srdjan Djokovic: Φωτογραφήθηκε με υποστηρικτές του Πούτιν και προκάλεσε αντιδράσεις

 
Srdjan Djokovic: Φωτογραφήθηκε με υποστηρικτές του Πούτιν και προκάλεσε αντιδράσεις
tn team Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 - 11:35

Ο πατέρας του Novak Djokovic, Srdjan, φωτογραφήθηκε στο Melbourne Park με υποστηρικτές του Πούτιν, προκαλώντας αντιδράσεις. Η ανακοίνωση του Australian Open.

Δεν θα περάσει ήσυχα ούτε αυτό το τουρνουά για τον Novak Djokovic, καθώς για ακόμα μια φορά ο πατέρας του, Srdjan, έκανε μια κίνηση που θα επικριθεί αρκετά.

Μετά τον αγώνα του Novak με τον Andrey Rublev, ο πατέρας Djokovic φωτογραφήθηκε και φώναξε συνθήματα με μια παρέα ακραίων υποστηρικτών του Πούτιν και του πολέμου που κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Στα βίντεο που διέρρευσαν η παρέα φαίνεται πως κρατάει μια σημαία με τη φωτογραφία του Ρώσου προέδρου, ενώ ένας άνδρας φορούσε μπλούζα με το σύμβολο "Ζ", που εκφράζει τη στήριξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στο Melbourne Park, όπου θυμίζουμε είναι απαγορευμένα όχι μόνο τέτοιου είδους σύμβολα, αλλά ακόμα και οι σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Τέσσερις άνδρες μάλιστα εκδιώχθηκαν από τις εγκαταστάσεις, από τους άνδρες της ασφάλειας.

Ο Srdjan φυσικά βρίσκεται στη Μελβούρνη ως μέλος της ομάδας του Djokovic, συνεπώς το περιστατικό δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι από το Australian Open, που εξέδωσε ανακοίνωση: "Οι παίκτες και οι ομάδες έχουν ενημερωθεί για την πολιτική του event σχετικά με τις σημαίες και τα σύμβολα, ώστε να αποφευχθεί κάθε κατάσταση που μπορεί να φέρει αναστάτωση. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ασφάλεια του τουρνουά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots