1ος GS τελικός και Νο.2 η Sabalenka! (vids)

 
1ος GS τελικός και Νο.2 η Sabalenka! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 - 14:24

H Aryna Sabalenka συνεχίζει να μην έχει χαμένο σετ στο 2023! Με μια νέα καθαρή νίκη επί της Magda Linette, η 24χρονη Λευκορωσίδα προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό σε Grand Slam διοργάνωση, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την επιστροφή της στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η τρομερή Aryna Sabalenka έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό της σερί, επικρατώντας της Magda Linette με 7-6 (1), 6-2, για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open.

Αυτή ήταν η 10η straight sets νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν για την Sabalenka στο 2023, με τη Λευκορωσίδα να μην έχει χάσει κανέναν αγώνα (10-0) και κανένα σετ (20-0) μέχρι στιγμής στη χρονιά!

Έβαλε τέλος και σε ένα αρνητικό σερί που είχε, καθώς είχε χάσει τους 3 πρώτους ημιτελικούς της σε Grand Slam. "Έσπασε" έτσι αυτό το "φράγμα" και προκρίθηκε στον πρώτο της major τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο την πρωταθλήτρια του Wimbledon, Elena Rybakina.

Επιπλέον, η Sabalenka εξασφάλισε ήδη την επιστροφή της στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού τη Δευτέρα όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του τελικού θα κερδίσει 3 θέσεις και θα ισοφαρίσει το career high της. Φυσικά, ακόμα και αν κερδίσει τον τίτλο, η διαφορά της από το Νο.1 και την Iga Swiatek θα παραμείνει πολύ υψηλή και δεν θα έχει τη δυνατότητα να την απειλήσει στους επόμενους μήνες.

Η μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, η Linette, που στα 30 της χρόνια έπαιξε στον πρώτο της Grand Slam ημιτελικό, έκανε το τέλειο ξεκίνημα στην αναμέτρηση, αφού κέρδισε τους 8 από τους 9 πρώτους πόντους στο ματς και προηγήθηκε γρήγορα με 2-0.

Η Sabalenka, όπως και η Linette, ευτύχισε να αξιοποιήσει το πρώτο της break point στο ματς και κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα σε 2-2 - κάτι πολύ σημαντικό όπως αποδείχτηκε, αφού στα επόμενα games και οι δυο παίκτριες κατάφεραν να προστατεύσουν πολύ καλά τα σερβίς τους.

Δεν υπήρξαν άλλα break points σε ολόκληρο το 1ο σετ, που κρίθηκε στο tie-break. Εκεί, η Sabalenka έπαιξε το καλύτερό της τένις και έφτασε σε εξαπλό set point στο 6-0, για να αξιοποιήσει τη 2η ευκαιρία της και να το πάρει με 7-1.

Αφού ξεπέρασε και μια μικρή δυσκολία στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο σερβίς της στο 1-1, 30-30, η Sabalenka κατάφερε να κάνει 2 απανωτά breaks αλλά και να σβήσει 3 break points στο δικό της σερβίς, για να "ξεφύγει" με 5-1.

Η Linette δεν το έβαλε κάτω και έσωσε 3 match points στο επόμενο game, για να μειώσει σε 5-2, η Sabalenka όμως πήρε τις μπάλες στη συνέχεια και "κλείδωσε" τη νίκη στο δικό της σερβίς, έπειτα από 1 ώρα και 33 λεπτά αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots