Τσιτσιπάς: "Πέρασα πολλά για να φτάσω ως εδώ" (audio)

 
Τσιτσιπάς: "Πέρασα πολλά για να φτάσω ως εδώ" (audio)
© REUTERS/Hannah Mckay
tn team Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - 14:01

Στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, στην οποία ήταν "παρών" και ο ανταποκριτής μας στη Μελβούρνη, Μπιλ Ρουμελιώτης, o Στέφανος Τσιτσιπάς με συγκίνηση περιέγραψε τη δύσκολη διαδρομή του, που περιλάμβανε δύσκολες στιγμές και αμφιβολίες, τις οποίες κατάφερε να ξεπεράσει και την Κυριακή θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να δώσει ακόμα επικότερες διαστάσεις στην ιστορία του.

"Πέρασα πολλά για να φτάσω σ' αυτή τη στιγμή. Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές γιατί τότε που ξεκίνησα, το 2015, η χώρα μας ήταν ακόμα επηρεασμένη από την οικονομική κρίση και η οικογένειά μου επίσης. Είχα αυτό το όνειρο να ξεφύγω απ' αυτό και να φτιάξω μια δική μου ζωή μέσα από το τένις, να δώσω στον εαυτό μου ευκαιρίες", διηγήθηκε ο Στεφ, στις δηλώσεις που έκανε στα ελληνικά στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου.

Και συνέχισε: "Ήξερα ότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να το κάνω. Δε νομίζω πως είχα κάποια άλλη εναλλακτική. Έβαλα τα πάντα για να χτίσω αυτό που έχω χτίσει μέχρι στιγμής και πέρασα κάποια δύσκολα χρόνια. Κάποια χρόνια στα οποία δεν ήμουν σίγουρος ότι είμαι αρκετά καλός, κυρίως από στιγμές που δεν πήγαινε όπως το ήθελα. Έχω χτίσει όμως μια μεγάλη προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου και είμαι χαρούμενος που έχω ολοκληρωθεί ως άνθρωπος μέσα από αυτό το όμορφο άθλημα."

Και σε προηγούμενες συνεντεύξεις του στη Μελβούρνη, ο Τσιτσιπάς τόνιζε πως το 2023 θα είναι διαφορετικό. Πολύ γρήγορα δικαιώνεται και το επανέλαβε και σήμερα, αναλύοντας: "Το 2023 θα είναι πολύ διαφορετικό για μένα, το πιστεύω πάρα πολύ. Έχω μεγάλη πίστη ότι η χρονιά θα πάει διαφορετικά σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά. έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να μπορέσω να παίζω σε αυτά τα γήπεδα και έχει μπει πολύς κόπος και ιδρώτας ώστε να καταφέρω αυτά που έχω καταφέρει. Για μένα είναι στιγμή να δείξω στον κόσμο τι πραγματικά μπορώ να καταφέρω με το παιχνίδι μου. Είναι και θέμα εγωισμού. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το να βρίσκομαι στο γήπεδο κάθε μέρα, έχω λιγότερη ανάγκη για days off, για μέρες που δεν παίζω τένις. Κάθε μέρα έχω όρεξη να μπω στο γήπεδο και να προπονηθώ, να κάνω κάτι χρήσιμο που να μπορεί να με βοηθήσει και όλα ξεκινούν από εκεί. Ελπίζω να δούμε πολλά νέα παιδιά από τη χώρα μας σύντομα να παίζουν στα juniors σε Slam, γιατί και η δική μου πορεία ξεκίνησε από εδώ στα juniors. Θα είναι μεγάλη μου χαρά να δώσω στα νέα αυτά τα παιδιά κάποιες από τις δικές μου εμπειρίες και γνώσεις που έχω μαζέψει. Είμαι ακόμα νέος, αλλά πιστεύω ότι θα είναι πολύ ωραίο αυτό το συναίσθημα, να μπορώ να μοιράζομαι κάτι τέτοιο με νέα παιδιά, αλλά και με κάποια παιδιά που έχουν περάσει τα 18 και είναι σε μια πιο εξελιγμένη φάση της ζωής τους και τενιστικά επίσης."

Το επόμενο Σαββατοκύριακο ο Στέφανος θα αποθεωθεί από χιλιάδες Έλληνες φιλάθλους στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου θα βρεθεί για να βοηθήσει την Ελλάδα στο κρίσιμο ραντεβού της για το Davis Cup με τον Ισημερινό: "Αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι το Αυστραλιανό, δεν πάει τόσο μακριά το μυαλό μου. Φυσικά είναι μεγάλη ευχαρίστηση το ότι ξαναχρησιμοποιούμε το ΟΑΚΑ για κάποιο χρήσιμο σκοπό. Μου φέρνει αναμνήσεις, γιατί όταν ήμουν μικρός είχα πάει να δω ένα από τα exhibition που έπαιξε και ο Παγδατής. Θα είναι όμορφη στιγμή να αφουγκραστώ όλα αυτά τα συναισθήματα και να μου δοθεί η ευκαιρία να το μοιραστώ όλο αυτό με την ομάδα του Davis Cup, αλλά ας συνεχίσω με το Αυστραλιανό γιατί έχουμε ακόμα μερικές μέρες για το Davis Cup."

Τέλος, για το ποια Ελληνίδα σελέμπριτι θα προσκαλούσε στο γήπεδο την Κυριακή: "Η αγαπημένη μου τραγουδίστρια από την Ελλάδα είναι η Άννα Βίσση, οπότε θα ήταν ωραίο να τη βλέπαμε μια μέρα στο γήπεδο. Γιατί όχι;"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots