33ος τελικός GS με "ηχηρή δήλωση" ο Djokovic (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © REUTERS/Jaimi Joy
tn team Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - 13:05

O Novak Djokovic θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Australian Open, καθώς σε μια ακόμα "ηχηρή δήλωση", ο Σέρβος τενίστας συνέτριψε τον Tommy Paul με 3-0 σετ και προκρίθηκε για 10η φορά στον τελικό του Australian Open και για 33η σε τελικό ενός Grand Slam! 

O Novak Djokovic ήταν και σήμερα εντυπωσιακός, για να "καθαρίσει" στα 3 σετ και τον ημιτελικό, κερδίζοντας σε 2 ώρες και 20 λεπτά τον Tommy Paul, με 7-5, 6-1, 6-2

Μόνο ένα χαμένο σετ έχασε σε όλο το τουρνουά μέχρι τώρα ο Djokovic, από τον Enzo Couacaud σε ένα ελεγχόμενο ματς για τον 2ο γύρο, με τον Σέρβο τενίστα να έχει αποκλείσει έκτοτε με πολύ εντυπωσιακό τρόπο τους Grigor Dimitrov, Alex De Minaur, Andrey Rublev και Tommy Paul.

Στο σημερινό παιχνίδι με τον Paul, o Djokovic ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 5-1 στο 1ο σετ, αλλά η απόδοσή του έπεσε στη συνέχεια και ο 25χρονος Αμερικανός, που έπαιξε στον 1ο του ημιτελικό σε ένα Grand Slam και έκανε το τουρνουά της ζωής του στη Μελβούρνη, κέρδισε 4 games στη σειρά και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5.

Ο Djokovic δεν άφησε την κατάσταση να ξεφύγει από τα χέρια του και με νέο break στο 12ο game πήρε τελικά το σετ με 7-5, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Στα δυο επόμενα σετ δεν κινδύνεψε καθόλου ο Σέρβος, ο οποίος προηγήθηκε με 5-0 στο 2ο σετ και με 4-0 στο 3ο. Έτσι, δεν είχε κανένα πρόβλημα να κλείσει και αυτό το παιχνίδι στα 3 σετ ο 9 φορές πρωταθλητής, που πήρε σε λιγότερο από 2,5 ώρες το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής.

Ο Djokovic, ο οποίος είναι αήττητος σε ημιτελικούς (10-0) και σε τελικούς (9-0) στη Rod Laver Arena της Μελβούρνης, θα παίξει την Κυριακή (10:30GR, Eurosport 1HD) ενάντια στον Στέφανο Τσιτσιπά, για τον 10ο τίτλο του στο αυστραλιανό major και τον 22ο συνολικά στην καριέρα του σε Grand Slam.

Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς κέρδισε νωρίτερα τον Karen Khachanov με 3-1 σετ και προκρίθηκε για 1η φορά στον τελικό του Australian Open.

Ο άκρως εντυπωσιακός Nole, έφτασε τις 11 νίκες στη φετινή χρονιά (11-0), τις 16 συνεχόμενες στο tour και τις 29 στις 30 τελευταίες αναμετρήσεις του.

Αυτός θα είναι ο 33ος τελικός του σε Grand Slam διοργάνωση (ρεκόρ), καθώς και ο 132ος συνολικά στην καριέρα του, διεκδικώντας τον 93ο τίτλο του (92-39 σε τελικούς).

Επιπλέον, διεκδικεί και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως και ο Τσιτσιπάς, όπου έχει περάσει ήδη 373 εβδομάδες από την καριέρα του, έχοντας το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών.

Θα είναι η 13η επίσημη αναμέτρησή του με τον Τσιτσιπά, τον οποίο έχει κερδίσει 10 φορές (10-2), καθώς και 9 συνεχόμενες. Στην Αυστραλία θα παίξουν για 1η φορά, ενώ σε Grand Slam για 3η, μετά από τις δυο επικές μάχες που έδωσαν στο Roland Garros, στα ημιτελικά του 2020 και στον τελικό του 2021, τις οποίες κέρδισε ο Djokovic στα 5 σετ, τη δεύτερη έχοντας ανατρέψει το 0-2 του Στέφανου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots