Δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό GOAT o Djokovic (vid)

 
Δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό GOAT o Djokovic (vid)
tn team Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 - 17:43

Πολλοί πίστευαν ότι ο Novak Djokovic ήταν ούτως ή άλλως ο GOAT, πολλοί άρχισαν να το λένε από σήμερα, ενώ κάποιοι διαφωνούν. Τι πιστεύει όμως ο ίδιος ο Novak Djokovic; Δείτε την απάντηση που έδωσε ο Σέρβος, ο οποίος έδειξε πως εκτός από πολύ σπουδαίος τενίστας είναι και πολύ ταπεινός.

"Μη με βάζετε σ' αυτή τη θέση", είπε γελώντας ο Djokovic, όταν τον ρώτησαν στο πάνελ του καναλιού 9 της Αυστραλίας, αν θεωρεί ο ίδιος ότι είναι ο καλύτερος όλων των εποχών.

"Πρώτον, νιώθω τόσο ευλογημένος και προνομιούχος και μόνο που είμαι σ' αυτή τη συζήτηση. Δεύτερον, πραγματικά θαυμάζω και σέβομαι την ιστορία του αθλήματος και όλους τους θρύλους που διαμόρφωσαν αυτόν τον δρόμο για να είμαστε εμείς σήμερα εδώ. Είναι δύσκολο να κάνουμε συζήτηση γι' αυτό, γιατί κάθε γενιά ήταν διαφορετική. Πριν από 30-40 χρόνια, τα 3 από τα 4 Grand Slams παιζόντουσαν στο γρασίδι και οι ρακέτες ήταν ξύλινες. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ, τα πράγματα έχουν αλλάξει και είναι δύσκολο να συγκρίνουμε διαφορετικές γενιές. Εγώ νιώθω ότι κάνω το καλύτερο που μπορώ και αν ο κόσμος με βλέπει ως έναν από τους καλύτερους παίκτες που έπαιξαν ποτέ αυτό το άθλημα, είμαι πολύ ευγνώμων", συνέχισε με μεγάλη ταπεινότητα ο Novak.

Στη συνέχεια ο Djokovic αναφέρθηκε και στους παίκτες που θεωρεί μεγαλύτερη απειλή στα επόμενα majors, ξεκινώντας από τον Τσιτσιπά: "Σίγουρα ο Στεφ θα τα καταφέρει, είναι θέμα χρόνου να κερδίσει Slam. Εγώ και ο Rafa σίγουρα θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τους νεότερους από το να κερδίσουν Slams για λίγο καιρό ακόμα! Αλλά είναι αναπόφευκτο. Υπάρχουν ακόμα ο Alcaraz, o Sinner, o Felix, είναι πολύ δυνατοί και θα μας κερδίσουν σε διαφορετικά τουρνουά, σε διαφορετικές επιφάνειες σε όλο τον κόσμο. Το τένις είναι σε καλά χέρια."

Ο Djokovic ρωτήθηκε ακόμα για τον τραυματισμό του, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αμφισβήτηση που δέχτηκε και λέγοντας πως παρότι δεν έχει να αποδείξει κάτι, θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των εξετάσεών του.

Τέλος, μιλώντας για την επιστροφή του, είπε πως θα παίξει στο Ντουμπάι στο τέλος του Φεβρουαρίου και πως θα ήθελε να παίξει και στο Indian Wells, αλλά ακόμα δεν γνωρίζει αν θα του επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots