"Novak, γιατί τα κάνεις όλα αυτά;" (vid)

 
"Novak, γιατί τα κάνεις όλα αυτά;" (vid)
tn team Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 - 2:49

Η συγκλονιστική συνέντευξη του Novak Djokovic στον Somdev Devvarman που έγινε viral, με τον Σέρβο να εξηγεί για ποιο λόγο προσπαθεί να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί.

Πολλές φορές ο Djokovic δεν λαμβάνει τον σεβασμό που του αναλογεί από μεγάλη μερίδα του κοινού, όχι μόνο για τα αδιανόητα επιτεύγματά του στο άθλημα του τένις, αλλά και το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο.

Όντας ένας φιλάνθρωπος του οποίου τα έργα πολλές φορές δεν προβάλλονται ανάλογα με αυτά άλλων αθλητών αντίστοιχων βεληνεκούς, ο πρώην πρωταθλητής του τένις και νυν σχολιαστής, Somdev Devvarman, ρώτησε τον Djokovic για λογαριασμό του Sony Sports γιατί τα κάνει όλα αυτά, με μια πολύ ωραία διατύπωση.

"Όλοι όσοι σχετιζόμαστε με το tour, σε γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε πόσα έχεις κάνει, γνωρίζουμε τι έχεις κάνει με την PTPA για παράδειγμα. Γνωρίζουμε τι έχεις κάνει στην ακαδημία σου, που βοηθάς παιδιά όπως τα αδέρφια Sabanov, τον Hamad Medjedovic, αλλά και βετεράνους, όπως τον Viktor Troicki ή τον Ilija Bozoljac. Επίσης υπάρχει το Novak Djokovic Foundation, που μαζί με τη σύζυγό σου Jelena διευθύνετε εδώ και πολλά χρόνια. Όπου υπάρχουν σερβικές σημαίες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ο Novak Djokovic είναι εκεί. Όταν υπήρχαν πυρκαγιές στην Αυστραλία, ο Novak Djokovic ήταν εκεί. Όταν η Ουκρανία χρειαζόταν στήριξη και ο Stakhovsky ζήτησε βοήθεια, ο Novak Djokovic ήταν εκεί. Όπου υπάρχουν έρανοι, ο Novak Djokovic είναι εκεί. Και ακόμα, για κάποιο λόγο, ένα μέρος του κόσμου πιστεύει ότι δεν παίρνεις τα εύσημα που σου αξίζουν. Η ερώτησή μου για σένα Novak, είναι γιατί τα κάνεις όλα αυτά;"

Πριν απαντήσει, ο Nole φρόντισε να ευχαριστήσει τον Devvarman: "Δε νομίζω πως κάποιος άλλος μου έχει πει τόσα πολλά όμορφα πράγματα για όσα έχω κάνει, οπότε, Somdev, σ' ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου φίλε μου, που ανέφερες όλα αυτά τα πράγματα".

Και εν συνεχεία έδωσε μια πολύ σπουδαία απάντηση: "Δεν κάνω αυτά τα πράγματα επειδή θέλω δημοσιότητα. Τα κάνω επειδή θέλω να βοηθήσω και τα κάνω για ανθρώπους που είναι μη προνομιούχοι. Προέρχομαι από τη Σερβία. Τη δεκαετία του '90 περάσαμε από δυο πολέμους και εμπάργκο 6 ετών. Για 4 χρόνια δεν επιτρεπόταν σε κανέναν Σέρβο αθλητή να βγει από τη χώρα και να αγωνιστεί σε διεθνή events. Εκείνη την εποχή, εγώ σηκωνόμουν κάθε πρωί στις 5 και περίμενα σε μια ουρά για λίγο ψωμί και γάλα με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους.

Γνωρίζω αυτό το συναίσθημα και έχω τεράστια εκτίμηση για όλα όσα μου έδωσε η ζωή και ο Θεός. Πάντα είχα την επίγνωση ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μη προνομιούχοι άνθρωποι και μέσα από το ίδρυμά μου, το Tennis Center στη Σερβία, προσπαθώ γενικά να μείνω στο τένις και στον αθλητισμό, αλλά οπουδήποτε μπορώ, με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ να είμαι εκεί για τους ανθρώπους αυτούς, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Ξέρω πως δεν κάνω αρκετά, μπορώ πάντα να κάνω περισσότερα."

Αυτό ήταν και το κλείσιμο της συγκεκριμένης συνέντευξης, σε μια πολύ μεγάλη και κουραστική μέρα για τον Djokovic, που μάλλον έδωσε την αγαπημένη του συνέντευξη στο τέλος της: "Ήταν μια από τις καλύτερες συνεντεύξεις ever", είπε χαρακτηριστικά πριν κλείσει η σύνδεση ο Σέρβος στον Devvarman , ανταποδίδοντας τον σεβασμό και τη φιλοφρόνηση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots