Σάκκαρη: "Μετά από 10 χρόνια άλλαξα ρακέτα" (vid)

 
Σάκκαρη: "Μετά από 10 χρόνια άλλαξα ρακέτα" (vid)
tennisnews team Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 - 10:43

H Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τη μεγάλη αλλαγή που έκανε αυτή τη σεζόν, χρησιμοποιώντας ρακέτα με διαφορετικό frame, η οποία και περιμένει να πάει ακόμα ψηλότερα το παιχνίδι της.

Αναφερόμενη στο σημερινό της παιχνίδι με τη Nao Hibino μετά την πρόκρισή της στο 2ο γύρο του Australian Open, η Μαρία Σάκκαρη αποκάλυψε και πως μεταξύ κάποιων αλλαγών που έκανε στο παιχνίδι της αυτή τη χρονιά, άλλαξε και ρακέτα.

"Στα πρώτα 3 παιχνίδια στο United Cup έπαιξα πολύ καλύτερα απ' ότι σήμερα, αλλά δεν θέλω να είμαι και πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου γιατί όλοι ξέρουμε πως είναι να παίζεις έναν αγώνα 1ου γύρου. Συνολικά, πέρα από το άγχος και το στρες που υπήρχε, στο 2ο σετ θεωρώ ότι ήταν καλή εμφάνιση, ειδικά στο 2ο σετ έπαιξα το καλύτερο τένις που έχω παίξει τους τελευταίους 2 μήνες. Νιώθω καλά με το παιχνίδι μου. Έκανα μερικές αλλαγές και δούλεψα σκληρά. Είχα μια καλή προετοιμασία και πιστεύω πως αυτό θα αποφέρει καρπούς σύντομα", είπε συγκεκριμένα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών.

Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο θέμα της αλλαγής της ρακέτας της: "Άλλαξα ρακέτα, έχει τελείως νέο frame. Την άλλαξα μετά από 10 χρόνια που χρησιμοποιούσα την ίδια ρακέτα, οπότε είναι μια μεγάλη αλλαγή για μένα. Άλλαξα λίγο το forehand μου, δούλεψα λίγο πάνω σ' αυτό γιατί ένιωθα ότι μπορώ να το βελτιώσω. Τώρα νιώθω ότι είναι το καλύτερο χτύπημά μου. Για 3 εβδομάδες έκανα καθημερινά 6 ώρες προπόνηση, 4 ώρες στο γήπεδο και 2 στο γυμναστήριο. Ήταν η καλύτερη preseason που είχα."

Για το τι την οδήγησε σ' αυτή την αλλαγή, είπε: "Εδώ και λίγο καιρό ήθελα να το κάνω, το συζητήσαμε με τη Wilson και καταλήξαμε σε ένα πολύ καλό σχέδιο και μια εξαιρετική ρακέτα για εμένα και το παιχνίδι μου. Εξακολουθώ να έχω το spin, αλλά παράλληλα έχω πολλή δύναμη και έλεγχο. Ήταν μεγάλο βήμα. Οι άνθρωποι γύρω μου ήταν κάπως διστακτικοί, αλλά τους έλεγα ότι χρειάζομαι μια ρακέτα καλύτερη για το παιχνίδι μου και νιώθω ότι έγινε το σωστό."

Όσο για τη διαδικασία της αλλαγής αυτής και πως κατέληξε στη σωστή ρακέτα: "Είμαι πολύ διαφορετική παίκτρια απ' ότι 10 χρόνια πριν. Χρειαζόμουν περισσότερο τη δύναμη τότε στο παιχνίδι μου, τώρα χρειάζομαι τον έλεγχο. Αφού μίλησα με τον Ron (Rocchi), που είναι ειδικός στις ρακέτες της Wilson και ήρθε και στην Ελλάδα, μου είπε ότι έχει τη σωστή ρακέτα για μένα. Κάναμε δοκιμές για 2 μέρες, διάλεξα 2 από τις 12 την πρώτη μέρα και την επόμενη είχα ήδη καταλήξει."

Η Σάκκαρη θα επιστρέψει στο court την Τετάρτη και θα αντιμετωπίσει την Elina Avanesyan, για μια θέση στις "32" καλύτερες του Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots