Μπήκε φουριόζα στο Αυστραλιανό Όπεν η Σάκκαρη (vid)

 
Μπήκε φουριόζα στο Αυστραλιανό Όπεν η Σάκκαρη (vid)
© The Greek Herald
tennisnews team Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 - 7:20

Συνεχίζει το αήττητο σερί της στην Αυστραλία η Μαρία Σάκκαρη, η οποία απώλεσε μόλις 5 games από τη Nao Hibino, κάνοντας ιδανική πρεμιέρα στο Australian Open.

Μόλις 71 λεπτά χρειάστηκε η Μαρία Σάκκαρη για να ξεπεράσει το πρώτο της εμπόδιο στο Australian Open, κερδίζοντας τη Nao Hibino με 6-4, 6-1, στο δεύτερο παιχνίδι της Rod Laver Arena για το τουρνουά αυτής της σεζόν.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια συνεχίζει το τέλειο ξεκίνημά της στη σεζόν και στα γήπεδα της Αυστραλίας, αφού θυμίζουμε πως την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς είχε στην Ken Rosewall Arena του Σίδνεϊ για το United Cup 3 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Μπορεί παρά το καλό της ξεκίνημα να δυσκολεύτηκε λίγο στο 1ο σετ η Μαρία, η οποία μετά το 2-0 ισοφαρίστηκε σε 2-2 και η Hibino την ακολουθούσε στο σκορ μέχρι το 4-4, όμως όταν χρειάστηκε πάτησε το γκάζι, έκλεισε το σετ στο 6-4 και κυριάρχησε κατά κράτος στο 2ο, κερδίζοντας τα 8 από τα 9 τελευταία games της αναμέτρησης.

Με την απόδοσή της να είναι πολύ καλή στο 2ο σετ, η Σάκκαρη ολοκλήρωσε το ματς με 18 winners, έναντι μόλις 6 της Γιαπωνέζας, αλλά και 2 λιγότερα αβίαστα λάθη από την αντίπαλό της, 26 έναντι 28.

Βελτιώνοντας το ρεκόρ της στη σεζόν στο 4-0 νίκες, η Σάκκαρη έβαλε τέλος και στο αρνητικό σερί που είχε, αφού είχε χάσει τους 3 τελευταίους αγώνες που είχε παίξει σε Grand Slams διοργανώσεις. Αυτή ήταν η 1η νίκη της σε Slam μετά από έναν χρόνο, όταν και πάλι είχε κερδίσει στη Μελβούρνη.

Στον 2ο γύρο του Australian Open η Ελληνίδα τενίστρια, Νο.8 στο ταμπλό και στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει για 1η φορά στην καριέρα της την Elina Avanesyan από τη Ρωσία, που απέκλεισε την Zhuoxuan Bai με 4-6, 7-5, 6-2. Ο αγώνας αυτός θα γίνει την Τετάρτη, με τις δυο παίκτριες να έχουν κενές τις 2 επόμενες μέρες.

Δείτε ακόμα:

Τα highlights του αγώνα (vid)

Σάκκαρη: "Ήταν κάτι που είχα ανάγκη" (vid)

Σάκκαρη: "Ήταν δύσκολο ματς για μένα, χαίρομαι που έκανα καλή δουλειά" (vid)

Σάκκαρη: "Μετά από 10 χρόνια άλλαξα ρακέτα" (vid)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots