Σάκκαρη: "Ήταν δύσκολο ματς για μένα, χαίρομαι που έκανα καλή δουλειά" (vid)

 
Σάκκαρη: "Ήταν δύσκολο ματς για μένα, χαίρομαι που έκανα καλή δουλειά" (vid)
tn team Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 - 7:49

Η Μαρία Σάκκαρη δεν έκρυψε ότι υπήρχε άγχος και πίεση στον πρώτο της αγώνα στο Australian Open, ειδικά εφόσον προερχόταν και από 3 διαδοχικές ήττες σε πρεμιέρες της σε Grand Slams, ήταν όμως πολύ ικανοποιημένη με το παιχνίδι και τη νίκη της.

"Πάντα είσαι αγχωμένος πριν από τον 1ο γύρο ενός Grand Slam, ειδικά σ' αυτό το γήπεδο. Θέλεις να παίξεις καλά, ξέρεις πως όταν είσαι top seed θα παίζεις απέναντι σε παίκτες που θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν εναντίον σου. Είχα χάσει τους 3 τελευταίους αγώνες μου σε 1ους γύρους Grand Slam οπότε για μένα ήταν ένα δύσκολο ματς συναισθηματικά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να κάνω τη δουλειά σωστά και να κάνω τουλάχιστον ένα καλό 2ο σετ", είπε στην Laura Robson για την on-court συνέντευξή της στη Rod Laver Arena η Σάκκαρη, μετά τη νίκη της με 6-4, 6-1 επί της Nao Hibino.

Στο 1ο σετ η Μαρία δεν έπαιξε το καλύτερό της τένις, από το 4-4 και μετά όμως ανέβασε ταχύτητα, κέρδισε τα 8 από τα 9 τελευταία games του αγώνα και ολοκλήρωσε το 2ο σετ χωρίς να χάσει ούτε έναν πόντο σε πρώτο της σερβίς.

"Αφού κέρδισα το 1ο σετ πλησίαζα στη νίκη και ένιωθα καλύτερα το παιχνίδι μου. Κατά μια έννοια ένιωσα ανακούφιση που κατάφερα να πάρω το 1ο σετ χωρίς να παίξω το καλύτερό μου τένις. Κάποιες φορές πρέπει να κερδίζεις με άσχημο τρόπο, αλλά σίγουρα αυτό το 2ο σετ δεν ήταν άσχημο."

Για την προετοιμασία της ενόψει της Αυστραλίας είπε: "Είμαι συνηθισμένη στη ζέστη, έχοντας μεγαλώσει στην Ελλάδα. Μου αρέσει ο στίβος, τρέχω πολύ, έκανα πολλά βάρη και άλματα, αλλά επίσης πέρασα και πολλές ώρες στο court, περισσότερες απ' ότι συνήθως. Είχα πολύ καλή προετοιμασία και νιώθω νέα και δυνατή. Ελπίζω πως θα μείνω εδώ όσο περισσότερο μπορώ."

Τις δυο επόμενες μέρες η Μαρία έχει κενό, αφού ο αγώνας της για τον 2ο γύρο κόντρα στην Elina Avanesyan θα είναι την Τετάρτη. Ρωτήθηκε για το τι θα κάνει αυτές τις δυο μέρες, εκτός φυσικά από προπόνηση.

"Κοιμάμαι πολύ (γέλια), αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε όλοι. Η Μελβούρνη έχει τις καλύτερες καφετέριες, οπότε σίγουρα θα πάω για έναν καφέ. Θα δειπνήσω επίσης, έχετε υπέροχα εστιατόρια εδώ. Όχι πολλά, είμαι ανοιχτή σε προτάσεις, αν υπάρχει οτιδήποτε που μπορώ να κάνω και να ξεχαστεί το μυαλό μου", απάντησε η Ελληνίδα, η οποία ρώτησε τη Robson αν έχει κάνει εκείνη κάτι ενδιαφέρον στη Μελβούρνη, αλλά έπιασε απροετοίμαστε τη Βρετανίδα, που απάντησε αρνητικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots