Swiatek: "Δεν είναι καλό να προβάλλεται κάποιος που αντιμετωπίζει κατηγορίες" (vid)

 
Swiatek: "Δεν είναι καλό να προβάλλεται κάποιος που αντιμετωπίζει κατηγορίες" (vid)
tn team Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 - 12:56

O Alexander Zverev θα δικαστεί τον ερχόμενο Μάιο για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για κακοποίηση απέναντι στην πρώην σύντροφό του, με την Iga Swiatek να είναι η μόνη που έκανε ένα σχόλιο, έστω και γενικό. Δεν σχολίασαν Grigor Dimitrov, Στέφανος Τσιτσιπάς, Casper Ruud και Cameron Norrie.

Οι κατηγορίες περί κακοποίησης του Zverev προς την πρώην σύντροφό του και μητέρα του παιδιού του, Brenda Patea, έχουν επισημοποιηθεί και ο Γερμανός τενίστας θα δικαστεί γι' αυτές τον ερχόμενο Μάιο, όπως έγινε γνωστό χθες από τα γερμανικά media.

Σήμερα, πολλοί παίκτες ρωτήθηκαν γι' αυτό το θέμα, ωστόσο οι περισσότεροι απέφυγαν να απαντήσουν, με τη Swiatek πάντως να κάνει ένα γενικό σχόλιο, καταδικάζοντας την προβολή παικτών που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις.

"Δεν υπάρχει καλή απάντηση σε αυτό. Είναι ζήτημα της ΑΤΡ να αποφασίσει. Σίγουρα, δεν είναι καλό να προβάλλεται ένας παίκτης που αντιμετωπίζει κατηγορίες", είπε η κορυφαία παίκτρια του κόσμου.

Ρωτήθηκε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τον σημερινό αγώνα του στο διπλό, δήλωσε όμως άγνοια επί του θέματος: "Δεν θα πω τίποτα γι' αυτό, δεν γνωρίζω την κατάσταση. Μου είναι τελείως άγνωστο και δεν έχω κάτι να σχολιάσω."

Και ο Grigor Dimitrov δήλωσε ανενημέρωτος, με την ερώτηση να απευθύνεται προς τον Βούλγαρο όχι μόνο με την ιδιότητα του παίκτη, αλλά και του εκπροσώπου των παικτών στο συμβούλιο της ΑΤΡ.

"Είναι η πρώτη φορά που το ακούω αυτό. Σίγουρα δεν θα σχολιάσω περισσότερα, γιατί δεν γνωρίζω την κατάσταση", είπε ο Dimitrov, που ενημερώθηκε στη συνέχεια πως οι κατηγορίες δεν είναι κάτι νέο και είναι γνωστό εδώ και καιρό.

"Γενικά δεν διαβάζω πολύ τις ειδήσεις. Όσο για το συμβούλιο, δεν ξέρω τι να πω, δεν είμαι ο μόνος που βρίσκεται εκεί. Όλοι πρέπει να καθίσουμε και να το συζητήσουμε. Αυτό είναι το σημαντικό. Πιστεύω πως και οι άλλοι παίκτες, αν το κρίνουν απαραίτητο, θα καθίσουμε και θα το συζητήσουμε."

Ο Casper Ruud από τη δική του πλευρά δήλωσε: "Δεν έχω κάποια άποψη αυτή τη στιγμή, δεν είχα χρόνο να το σκεφτώ. Δεν ξέρω πως να αντιδράσω, δεν θα σας δώσω καλή απάντηση. Μπορείτε να με ρωτήσετε κάτι άλλο, αν θέλετε."

Τέλος, ούτε ο Cameron Norrie έκανε κάποιο σχόλιο: "Δεν γνωρίζω πολλά γι' αυτό το θέμα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να το σχολιάσω", είπε ο Βρετανός, με τον δημοσιογράφο να επιμένει, αλλά να μην παίρνει κάτι περισσότερο: "Ειλικρινά, δεν ξέρω πολλά, ούτε τι έχει συμβεί, οπότε μου είναι δύσκολο να το σχολιάσω."

Οι κατηγορίες της Patea προς τον Zverev ειναι μια υπόθεση που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Patea δεν είναι η πρώτη που κατηγορεί τον Zverev για κακοποίηση. Το είχε κάνει ακόμα μια πρώην σύντροφός του, η Olya Sharypova, η οποία όμως δεν είχε στη διάθεσή της αρκετά στοιχεία ώστε να πάει την υπόθεση στο δικαστήριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots