Με την ψυχή των πρωταθλητών! (vids)

 
Με την ψυχή των πρωταθλητών! (vids)
Με την ψυχή των πρωταθλητών! (vids)
tennisnews team Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 - 21:09

Μπορεί να μην έχουν στη διάθεσή τους τον Andy Murray, για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια, όμως οι Βρετανοί κέρδισαν στα διπλά τους Σέρβους και πήραν ξανά το πάνω χέρι στον προημιτελικό του Βελιγραδίου. Προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Davis Cup, έχουν και οι Αργεντινή, Γαλλία και ΗΠΑ. Δείτε όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το πρόγραμμα της Κυριακής και highlights από τους αγώνες.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μεγάλη Βρετανία, ταξίδεψε μέχρι το Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τη Σερβία, σε μια μεγάλη πρόκληση για την υπεράσπιση του τίτλου της. Ο πρόσφατος πρωταθλητής του Wimbledon, Andy Murray, βρίσκεται στη σερβική πρωτεύουσα, αλλά επέλεξε να μην αγωνιστεί, παραμόνο να υποστηρίξει τη βρετανική ομάδα.

Είναι ο άνθρωπος που έφερε τους Βρετανούς στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά από το 1936, είναι ο κορυφαίος Βρετανός στην ιστορία της open era, αλλά δεν έχει απουσιάσει από κανέναν αγώνα της ομάδας του από τον Απρίλιο του 2013, επομένως η απόφασή του να μην αγωνιστεί αυτό το τριήμερο έγινε απόλυτα σεβαστή από όλους, δεδομένης και της πολύ απαιτητικής σεζόν που διανύουν οι παίκτες.

Οι Βρετανοί πάντως αγωνίζονται με μια άλλη νοοτροπία και δείχνουν ικανοί να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, ακόμα και χωρίς τον Murray. Σήμερα, κέρδισαν τα διπλά χάρη στους Jamie Murray και Dominic Inglot, για να ανακτήσουν το προβάδισμά τους επί των Σέρβων με 2-1. Χρειάζονται μια νίκη στους αυριανούς αγώνες των μονών για να μπουν στα ημιτελικά του Davis Cup.

Χθες, σε μια βροχερή μέρα στο Βελιγράδι, μόνο ο ένας από τους δυο αγώνες των μονών ολοκληρώθηκε, με θρίαμβο του Kyle Edmund επί του Janko Tipsarevic. Οι Σέρβοι ισοφάρισαν σήμερα, χάρη στην άνετη επικράτηση του Dusan Lajovic απέναντι στον James Ward και παρά την ήττα τους στα διπλά, θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την κατάσταση την Κυριακή. Σημαντικότατες είναι βεβαίως οι απουσίες και για τους Σέρβους, που αγωνίζονται χωρίς τους Novak Djokovic και Viktor Troicki!

ΣΕΡΒΙΑ - ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ 1-2
Tasmajdan Stadium, Bελιγράδι, Σερβία (clay, outdoor)
Janko Tipsarevic v. Kyle Edmund 3-6, 4-6, 0-6
Dusan Lajovic v. James Ward 6-1, 6-3, 6-2
Filip Krajinovic/Nenad Zimonjic v. Dominic Inglot/Jamie Murray 1-6, 7-6 (2), 3-6, 4-6
Κυριακή (16:00):
Dusan Lajovic v. Kyle Edmund
Janko Tipsarevic v. James Ward

Στο Pesaro της Ιταλίας, με την υπογραφή του Juan Martin Del Potro, η Αργεντινή απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στους γηπεδούχους. Ο "πύργος του Tandil" επέστρεψε στο Davis Cup μετά από 4 χρόνια και κέρδισε στα διπλά, μαζί με τον Guido Pella, τους Fabio Fognini και Paolo Lorenzi, στα 5 σετ.

Στους πρώτους αγώνες των μονών, οι δύο ομάδες είχαν από μια νίκη. Ο Federico Delbonis έβαλε μπροστά τους Αργεντινούς, καθώς κέρδισε στα 4 σετ τον Andreas Seppi, o Fognini όμως έφερε την ισορροπία, που κέρδισε σήμερα (ο αγώνας αναβλήθηκε από το χθεσινό πρόγραμμα) τον Juan Monaco με το επιβλητικό 6-1, 6-1, 7-5.

Μετά και την πολύ καλή απόδοση του Fognini στο χωμάτινο Circolo Tennis Baratoff, αξίζει να δούμε αν ο αρχηγός των Λατινοαμερικάνων, Daniel Orsanic, "επιστρατεύσει" τον Del Potro στους αυριανούς αγώνες των μονών.

ΙΤΑΛΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 1-2
Circolo Tennis Baratoff, Pesaro, Ιταλία (clay, outdoor)
Andreas Seppi v. Federico Delbonis 6-7 (4), 6-4, 3-6, 6-7 (3)
Fabio Fognini v. Juan Monaco 6-1, 6-1 7-5
Fognini/Paolo Lorenzi v. Guido Pella/Juan Martin Del Potro 1-6, 6-7 (4), 6-3, 6-3, 4-6
Κυριακή (13:30):
Fabio Fognini v. Federico Delbonis
Andreas Seppi v. Juan Monaco

Στο Trinec της Τσεχίας, οι πρόσφατοι πρωταθλητές του Wimbledon στα διπλά, Pierre-Hugues Herbert και Nicolas Mahut, χρειάστηκαν 5ο σετ, αλλά έκαμψαν τη σθεναρή αντίσταση των Lukas Rosol και Radek Stepanek, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στους Γάλλους, παρά το γεγονός πως ταξίδεψαν στην Τσεχία χωρίς τους Richard Gasquet, Gael Monfils και Gilles Simon.

Οι Τσέχοι δεν έχουν τον κορυφαίο αστέρα τους, Tomas Berdych, αλλά ο Lukas Rosol έβαλε μπροστά την οικοδέσποινα ομάδα στο πρώτο rubber της συνάντησης, στο οποίο κέρδισε τον Jo-Wilfried Tsonga με 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 (8), 6-4, έπειτα από ένα επικό παιχνίδι που χρειάστηκε 4 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Οι Γάλλοι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουν το μεγαλύτερο "βάθος" από κάθε άλλη ομάδα στo Davis Cup, με 8 παίκτες στους πρώτους 50 της παγκόσμιας κατάταξης (!), ισοφάρισαν με τον φορμαρισμένο Lucas Pouille, που νίκησε τον Jiri Vesely χωρίς να απωλέσει σετ.

ΤΣΕΧΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ 1-2
Werk Arena, Trinec, Τσεχία (hard, indoor)
Lukas Rosol v. Jo-Wilfried Tsonga 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 (8), 6-4
Jiri Vesely v. Lucas Pouille 6-7 (2), 4-6, 5-7
Rosol/Radek Stepanek v. Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut 1-6, 6-3, 3-6, 6-4, 4-6
Κυριακή (12:00):
Jiri Vesely v. Jo-Wilfried Tsonga
Lukas Rosol v. Lucas Pouille

Τέλος, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκτήσει το ισχυρότερο προβάδισμα από κάθε άλλη ομάδα μέχρι στιγμής, για να προκριθούν στα ημιτελικά. Οι ΗΠΑ κέρδισαν τα πρώτα δύο παιχνίδια των μονών απέναντι στην Κροατία την Παρασκευή, χάρη στους Jack Sock και John Isner.

Ο Sock έκανε το μεγάλο come-back απέναντι στον κορυφαίο Κροάτη τενίστα, Marin Cilic, καθώς επέστρεψε από δύο σετ πίσω και πήρε τη νίκη με 4-6, 3-6, 6-3, 6-4, 6-4! Ακολούθησε η λιγότερο αγχωτική νίκη του Isner επί του Borna Coric με 6-4, 6-4, 6-3, σε ένα παιχνίδι που ο Αμερικανός πέτυχε 23 άσους.

Οι Αμερικανοί θα έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση από το Σάββατο, καθώς τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, θα αρχίσει ο αγώνας των διπλών. Οι αδερφοί Bryan θα έχουν βεβαίως τον πρώτο λόγο, απέναντι στο ικανό ζευγάρι πάντως των Ivan Dodig και Marin Draganja. 

ΗΠΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 2-0
Tualatin Hills Tennis Center, Πόρτλαντ, Όρεγκον, ΗΠΑ (hard, outdoor)
Jack Sock v. Marin Cilic 4-6, 3-6, 6-3, 6-4, 6-4
John Isner v. Borna Coric 6-4, 6-4, 6-3
Σάββατο (00:00):
Bob Bryan/Mike Bryan v. Ivan Dodig/Marin Draganja
Κυριακή:
John Isner v. Marin Cilic
Jack Sock v. Borna Coric

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots