ATP
Επιστρέφει μετά από 7 χρόνια στο Davis Cup o Κοκκινάκης

 
Επιστρέφει μετά από 7 χρόνια στο Davis Cup o Κοκκινάκης
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 - 17:07

Μετά τις καλές εμφανίσεις του στην αρχή της χρονιάς, ο Θανάσης Κοκκινάκης επιλέχθηκε από τον Lleyton Hewitt για τον επόμενο αγώνα της Αυστραλίας στο Davis Cup και αναμένεται να επιστρέψει στον σπουδαίο θεσμό από το 2015!

Ο Κοκκινάκης έπαιξε το καλύτερό του τένις στην Αυστραλία τον περασμένο μήνα και αυτό του εξασφάλισε μια θέση στην αυστραλιανή αποστολή, για τους αγώνες με την Ουγγαρία τον επόμενο μήνα, 4-5 Μαρτίου, που θα φιλοξενηθούν στο Σίδνεϊ.

Η Αυστραλία του Lleyton Hewitt, θα παραταχθεί συγκεκριμένα με τους Alex De Minaur, Alexei Popyrin, Θανάση Κοκκινάκη, Luke Saville και John Peers, κόντρα στους Ούγγρους των Marton Fucsovics και Zsombor Piros.

"Προφανως και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που παίρνω την κλήση αυτή από τον Lleyton. Έχω πολύ καιρό να παίξω στο Davis Cup. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να φοράς τα χρώματα της ομάδας σου και να αγωνίζεσαι στην Αυστραλία. Η ατμόσφαιρα είναι απαράμιλλη και είναι μια μεγάλη ανταμοιβή για το καλοκαίρι που πέρασα, για όλη την ομάδα μου και για όλη τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει", είπε ο Κοκκινάκης, ο οποίος έχει να αγωνιστεί στο Davis Cup από το 2015.

Το tie της Αυστραλίας με την Ουγγαρία, που θα γίνει στις 4-5 Μαρτίου στο σκληρό γήπεδο της Ken Rosewall Arena στο Σίδνεϊ, θα γίνει για την προκριματική φάση του Davis Cup, με τη νικήτρια ομάδα να εξασφαλίζει την παρουσία της στους τελικούς, στο τέλος της χρονιάς.

Ο Κοκκινάκης είχε φυσικά ένα εκπληκτικό αυστραλιανό καλοκαίρι, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο 250άρι της Αδελαΐδας και τον πρώτο του Grand Slam τίτλο λίγο αργότερα, στο διπλό του Australian Open.

Την τελευταία επιτυχία του τη μοιράζεται με τον Νικ Κύργιο, που αξίζει να σημειωθεί πως έμεινε και αυτή τη φορά εκτός Davis Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots