O Giraldo αρνήθηκε να αγωνιστεί (vid)

 
O Giraldo αρνήθηκε να αγωνιστεί (vid)
O Giraldo αρνήθηκε να αγωνιστεί (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 - 15:49

Ο κορυφαίος Κολομβιανός τενίστας των τελευταίων χρόνων, Santiago Giraldo, έκανε παράπονα συνέχεια για την κατάσταση του γηπέδου κατά τη διάρκεια της χθεσινής του αναμέτρησης για το Davis Cup και, αφού αποχώρησε εξαγριωμένος από το court, αποβλήθηκε από τον διαιτητή και η Κολομβία ηττήθηκε από τη Χιλή.

Ο Santiago Giraldo ήταν το μεγάλο όπλο της Κολομβίας, στην συνάντησή της με τη Χιλή στην πόλη Iquique. Ο κορυφαίος Κολομβιανός τενίστας, ο οποίος είχε κερδίσει άνετα με 3-0 σετ τον Nicolas Jarry στο πρώτο rubber του αγώνα, αντιμετώπισε τον Gonzalo Lama την Κυριακή, διεκδικώντας την ισοφάριση της σειράς, αφού η Χιλή είχε το προβάδισμα με 2-1 νίκες.

Τίποτα δεν πήγαινε καλά για τον Giraldo και ο Lama είχε ένα σημαντικό προβάδισμα με 6-4, 5-2. Ο 28χρονος Κολομβιανός στο μεταξύ έκανε πολλά παράπονα στον διαιτητή για την κατάσταση του γηπέδου, εξηγώντας πως θα έπρεπε να ελέγξει ξανά τη χωμάτινη επιφάνεια και υποστηρίζοντας πως δε θα έπρεπε να παίζονται σε αυτή επαγγελματικοί αγώνες τένις.

Οι αγώνες για το tie της 1ης κατηγορίας της αμερικανικής ζώνης, ανάμεσα στη Χιλή και στην Κολομβία, φιλοξενήθηκαν στο Centro Recreacional de Ejercito Huayquique.

Τόσο ο διαιτητής, όσο και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης και του αγώνα, διαφωνούσαν με τον Giraldo, με αποτέλεσμα ο Κολομβιανός να χάσει την ψυχραιμία του. Μετά από 77 λεπτά αγώνα, ο Κολομβιανός πραγματοποίησε και το τελευταίο του ξέσπασμα, το οποίο ολοκληρώθηκε με την αποχώρησή του από το court και την άρνησή του να συνεχίσει να αγωνίζεται!

Ο διαιτητής δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποβάλλει τον Giraldo και με αυτόν τον άσχημο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι αγώνες στο Iquique, αφού η Χιλή είχε κάνει το 3-1 επί της Κολομβίας.

Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη Λατινική Αμερική και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πήραν το μέρος του Giraldo. Ακόμα και ο σπουδαίος Χιλιανός τενίστας, Marcelo Rios, πρώην Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη και φιναλίστ στο Australian Open το 1998, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το συμβάν.

"Σήμερα έζησα την πιο ντροπιαστική μέρα στη ζωή μου ως παίκτης του τένις. Δεν έχουμε ούτε ένα γήπεδο, αρκετά καλό για να γίνουν αγώνες Davis Cup", έγραψε ο Rios στην προσωπική του σελίδα στο Twitter.

Η Χιλή προκρίθηκε με αυτή τη νίκη στα Play-offs του World Group και το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου θα διεκδικήσει την πρώτη της επιστροφή στο World Group από το 2011.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots