Becker: "O Novak είναι οικογένεια, αλλά κάνει μεγάλο λάθος"

 
Becker: "O Novak είναι οικογένεια, αλλά κάνει μεγάλο λάθος"
tn team Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 - 22:14

O Boris Becker είπε πως νιώθει τον Novak Djokovic σαν μέλος της οικογένειάς του, δεν στηρίζει όμως την απόφασή του να παραμείνει ανεμβολίαστος και οι πράξεις του τον κάνουν να κινδυνεύει να χάσει και τον τίτλο του GOAT.

"Ως πρώην προπονητής του, είμαι πολύ κοντά στον Novak, θα έλεγα ότι είναι σαν οικογένεια για μένα, αλλά όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια, έχουμε τις διαφωνίες μας. Σ' αυτό το θέμα, θεωρώ πως κάνει μεγάλο λάθος που δεν εμβολιάζεται. Είναι κάτι που απειλεί ολόκληρη την καριέρα του και του στερεί την ευκαιρία να καθιερωθεί ως ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών", έγραψε ο Becker, σε άρθρο του στην Daily Mail.

"Ήμουν στο box του σε 4 κατακτήσεις Australian Open και γνωρίζω καλά τη δύναμή του και το πόσο απίστευτος πρωταθλητής είναι. Πιστεύω ακόμα πως έχει έναν χαρακτήρα που είναι εύκολο να παρεξηγηθεί. Αυτά τα δυνατά του σημεία, μπορούν ωστόσο να γίνουν και αδυναμίες κάποιες φορές. Η ίδια απίστευτη αποφασιστικότητα που τον κάνει να κερδίζει τόσους κλειστούς αγώνες, μπορεί να μετατραπεί σε πείσμα και να τον κάνει ευάλωτο.

Όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, αντάλλαζα μηνύματα με τον προπονητή του, Goran Ivanisevic. Ο Goran βρισκόταν σε διαφορετικό δωμάτιο, αποκομμένος από τον Novak, γιατί εκείνος και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του, είχαν άδεια για να εισέλθουν στην Αυστραλία. Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω απευθείας με τον Novak, αλλά θα τον προέτρεπα να εμβολιαστεί αν την είχα. Το αν θα με άκουγε, είναι ένα άλλο θέμα. Επίσης αποδέχομαι ότι ως 50άρης, βλέπω ίσως με διαφορετικό τρόπο το θέμα της υγείας, από κάποιον που είναι στα 20 ή στα 30 του.

Ο Novak είναι αγύριστο κεφάλι, οι πεποιθήσεις του είναι πολύ σταθερές. Αν δεν κάνει όμως το εμβόλιο, θα κοιτάζει πίσω του σε 10 χρόνια και θα καταλαβαίνει ότι έκανε λάθος. Δεν πρόκειται μόνο για την Αυστραλία, θα είναι πολύ δύσκολο να ζήσει τη ζωή ενός επαγγελματία τενίστα και να ταξιδεύει χωρίς να είναι εμβολιασμένος. Αυτοί είναι οι κανόνες, είτε του αρέσουν είτε όχι, πρέπει να τους αποδεχτεί. Ίσως κάποτε επιστρέψουμε σε μια πιο κανονική κατάσταση, αλλά όντας ήδη στα 34, δεν θα έχει και πολύ χρόνο για να κυνηγήσει τους στόχους του."

Ο Becker στάθηκε ακόμα στο ότι ο Novak πάντα ήταν ιδιαίτερος και η ιστορία του δεν έμοιαζε καθόλου με αυτές των Federer και Nadal. Επέμεινε στο γεγονός πως θα πρέπει να εμβολιαστεί στο μέλλον, όποια και αν είναι η έκβαση του θρίλερ που ζει στην Αυστραλία, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το σενάριο να φύγει με το 21ο Slam από τη Μελβούρνη, αφού αν μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό, είναι ο Nole.

"Πάντως, πρέπει ο κόσμος να θυμάται πως πρόκειται για έναν πολύ διαφορετικό και ιδιαίτερο άνθρωπο, που είχε μια δύσκολη διαδρομή προς την κορυφή. Δεν είναι ίδιος με τον Roger ή τον Rafa. Δεν ήταν το πιο δημοφιλές παιδί στην τάξη, ήταν ο Novak Djokovic από τη Σερβία που κατάφερε να εμποδίσει τους δυο αγαπημένους παίκτες του κόσμου. Ακολουθεί μια ακραία δίαιτα και έναν ακραίο τρόπο ζωής, για να δώσει στον εαυτό του καλύτερες ευκαιρίες και μπορούμε πλέον να ξέρουμε πως πήρε τις σωστές αποφάσεις, αφού αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, κάνει τη ζωή του δύσκολη. Ακόμα και αν του επιτραπεί τελικά να μείνει στην Αυστραλία, θα έχει κάνει τη χειρότερη προετοιμασία που είχε ποτέ για ένα Grand Slam. Αν όμως κάποιος μπορεί να ανακάμψει μετά απ' αυτό, είναι αυτός, εξαιτίας της ίδιας δύναμης μυαλού που διαθέτει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots