Vajda: "Ήταν βάναυσο αυτό που έκαναν στον Djokovic - Θα τον πονάει για καιρό"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Reuters
tn team Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 - 14:21

Ένας από τους κοντινότερους ανθρώπους του Novak Djokovic, o Marian Vajda, έσπασε τη σιωπή του για τα γεγονότα της Αυστραλίας, λέγοντας πως ήταν βάναυσο και άρρωστο αυτό που έκανε η αυστραλιανή κυβέρνηση στον Σέρβο, πιστεύοντας πως δεν θα το ξεπεράσει εύκολα.

"Θέλαμε λίγο χρόνο να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να ηρεμήσουμε, γιατί ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί το έκαναν. Δεν μπόρεσα να το καταπιώ ακόμα. Τα media έπαιξαν μεγάλο ρόλο, με τη χειραγώγηση των πληροφοριών. Ειδικά οι Αυστραλοί, έψαχναν ευκαιρία να τα βάλουν με τον Djokovic", είπε αρχικά ο Vajda στο Sport Klub της Σερβίας.

"Όταν μάθαμε την απόφαση, ήταν ένα σοκ για μας. Μετά από τόση ταλαιπωρία. Δεν ξέρω καν πως θα το χειριζόμουν ψυχολογικά, αν βρισκόμουν εκεί. Ήμουν στην Μπρατισλάβα και παρόλα αυτά δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ο Novak πήγε εκεί με σκοπό να υπερασπιστεί τον τίτλο του", πρόσθεσε ο 56χρονος Σλοβάκος προπονητής, που ήταν στο πλευρό του Novak και στους 20 Grand Slam τίτλους του.

Όπως αποκάλυψε, δεν μίλησε πολύ με τον Djokovic εκείνες τις 11 μέρες που έμεινε στην Αυστραλία: "Μιλούσαμε με μηνύματα. Δεν έκανε χρήση του τηλεφώνου σχεδόν καθόλου όλο αυτό το διάστημα που ήταν εκεί. Προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω. Ήταν βάναυσο αυτό που έγινε. Υπέμεινα ταπεινά όλα τα μέτρα, αυτό που του έκαναν τον έχει σημαδέψει. Η απόφαση θα έχει σημαντικές συνέπειες και θα είναι δύσκολο να επανέλθει. Αισθάνεται πως παραβίασαν την ιδιωτική του ζωή και της οικογένειάς του. Ήταν άρρωστο όλο αυτό που συνέβη. Η κοινή γνώμη και η σχέση με τον Novak βοήθησαν να επιδεινωθεί η κατάσταση, ειδικά από τα MME."

Όπως είχε αναφέρει και η Alize Cornet, ο Djokovic στάθηκε στο πλευρό των παικτών και όρθωσε το ανάστημά του πολλές φορές, λίγοι όμως ήταν εκείνοι που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ του σ' αυτή την ιστορία.

"Πουθενά δεν θα διαβάσετε πόσες νύχτες πέρασε ο Novak στον υπολογιστή του, συζητώντας με πολλούς παίκτες για τις συνθήκες διαβίωσης και για το πως μπορούσε να τους βοηθήσει και να κάνει κάτι για όλους. Πολέμησε μέσα στην πανδημία για όλους. Πιστεύω πως και οι παίκτες δεν έχουν αρκετές πηγές πληροφόρησης και παραπλανούνται από τα MMΕ, που είναι κυρίως εναντίον του Djokovic."

Τέλος, ο Vajda είπε πως ακόμα δεν έχει μιλήσει με τον Djokovic από τότε που επέστρεψε στη Σερβία, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα δυσκολευτεί για κάποιο καιρό, αλλά θα καταφέρει να το ξεπεράσει.

"Δεν έχω επικοινωνήσει ακόμα μαζί του, από τότε που επέστρεψε στο Βελιγράδι. Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει. Σίγουρα θα κάνει δηλώσεις, είναι ξεκάθαρο όμως πως χτυπήθηκε ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Θα τον πονάει για καιρό και θα είναι δύσκολο να το βγάλει από το κεφάλι του. Γνωρίζω όμως πολύ καλά τον Novak. Είναι δυνατός, σταθερός και δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη στο τένις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots