Επιστρέφει το Hopman Cup το 2023!

 
Επιστρέφει το Hopman Cup το 2023!
© Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 - 22:09

Η ITF ανακοίνωσε πως το 2023 θα επιστρέψει στο tour το Hopman Cup, το οποίο έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη!

Το Hopman Cup, η επίσημη διοργάνωση μικτών εθνικών ομάδων της ITF, θα επιστρέψει το 2023 μετά από 4 χρόνια και θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Όπως ανακοίνωσε η ITF, παρά τη μεγάλη σύμπραξη της ATP με τη WTA για το United Cup, που θα πάρει ουσιαστικά τη θέση του παλιού Hopman Cup στο αυστραλιανό καλοκαίρι και θα είναι βαθμολογούμενο τουρνουά - σε αντίθεση με το Hopman Cup, η ιστορική διοργάνωση εθνικών ομάδων αναμένεται να επσιτρέψει το 2023.

Η Γαλλία και η πόλη της Νίκαιας θα αναλάβουν τη διοργάνωση για τα επόμενα 5 χρόνια, έως και το 2027, μέσω της ισπανικής εταιρείας Tennium, φιλοξενώντας τα τουρνουά στο Nice Lawn Tennis Club. H διοργάνωση του 2023 θα γίνει από τις 19 έως τις 23 Ιουλίου.

Το Hopman Cup πραγματοποιήθηκε για 1η φορά το 1989 και βρισκόταν στο tour για τρεις δεκαετίες χωρίς καμία διακοπή, έως το 2019. Τελευταία ομάδα που το κατέκτησε ήταν η Ελβετία, με τον Roger Federer και την Belinda Bencic, οι οποίοι μάλιστα κατέκτησαν και το προτελευταίο τουρνουά, το 2018.

Ανά τα χρόνια στο τουρνουά έπαιξαν οι Steffi Graf, Monica Seles, Martina Hingis, Serena Williams, Novak Djokovic και πολλοί ακόμα, ενώ δυο φορές είχε εκπροσωπηθεί και η Ελλάδα στο τουρνουά, το 2002 από τον Βασίλη Μαζαράκη και τη Λένα Δανιηλίδου και το 2019 από τη Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots